RO / RU

Tinerii creştini din Spania au lansat o campanie de evanghelizare pe reţelele de socializare: “#Isuspeinternet”

2,259 vizualizari

jesusontheweb#Jesusontheweb sau #Isuspeinternet este titlul campaniei de evanghelizare lansat pe reţelele de socializare cu scopul de împărtăşi dragostea şi bucuria mântuirii prin Domnul Isus. Iniţiativa aparţine unui grup de tineri creştini din Spania şi are drept ţintă de mediatiza pe Twitter, Facebook şi Istragam mesaje evanghelistice în perioada, 16-22 februarie 2015, anunţă Evanghelical Focus.com

“Vrem ca Evanghelia să se răspândească viral prin reţelele sociale”, şi-au spus tinerii din Spania şi s-au pus pe treabă. Timp de o săptămână aceştia crează conţinut multimedia cu pasaje din Biblie care vorbesc despre rolul şi importanţa cunoaşterii în mod personal a Domnului Isus. Cu menţiunea obligatorie #Isuspeinternet, fiecare participant la campanie împărtăşeşte zilnic pe conturile personale: mărturii, întâmplări, opinii, imagini foto, mesaje video, meditaţii şi texte Biblice cu un conţinut evanghelistic.

Ţinta acestui mesaj sunt prietenii necreştini din mediul virtual. “Reţelele sociale ajută la trecerea graniţelor şi aceasta ar trebui folosit ca să spunem vestea bună global”, explică Israel Montes, tânărul care coordonează proiectul. Cu această viziune în minte, mai mulţi oameni au tradus conţinuturile în engleză, franceză, germană, portugheză şi română.

O SĂPTĂM NĂ DE IMPACT ONLINE

Următoarea campanie anuală #Isuspeinternet va avea loc săptămâna viitoare, de luni, 16 februarie până duminică pe 22. “Încurajăm pe toţi să îşi schimbe pozele de profil aceste zile, şi să folosească hashtagul #Isuspeinternet, ca şi alţi oameni să se alăture şi să transmită conţinutul evanghelic. Orice credincios se poate alătura punând pe profilul lor postările publicate pe site, care au fost scrise de oameni dedicaţi Evangheliei şi care au fost traduse ca să aibă cât mai multă răspândire posibilă. Rugaţi-vă şi fiţi pregătiţi să vorbiţi prietenilor care vor arăta interes faţă de Evanghelie”, propune Montes.

În 2014, campania a ajuns la peste 100 000 de oameni online. 6500 de oameni au citit meditaţiile zilnice şi 3750 creştini au participat activ la iniţiativă.

FUNCŢIONEAZĂ? Oare acest gen de iniţiativă online are efect real supra oamenilor?

“Da, fără îndoială. Am văzut oameni din reţelele noastre care erau surprinşi şi ne-au pus întrebări, când au văzut cum îşi împărtăşeau credinţa evanghelicii. Alţii ne-au contactat şi noi am putut să îi îndreptăm spre Isus. Unii credincioşi chiar s-au întâlnit cu unii oameni în realitate, după un prim contact pe internet. Proiectul de asemenea a adus roadă prin unirea creştinilor din diferite comunităţi evanghelice. De asemenea am văzut că suntem o familie mare. Mii de oameni s-au alăturat acestei idei evanghelice şi au fost încurajaţi să fie o lumină şi pe reţelele de socializare”, confirmă Montes.

O CREDINŢĂ TOTALĂ INCLUDE ŞI REŢELELE DE SOCIALIZARE

Sunt oare creştinii buni la comunicarea evangheliei pe internet?

“Nu ştiu, dar sunt convins că ar trebui să folosim orice opurtinitate dacă credinţa noastră este autentică. Noi trebuie să fim naturali, iar naturaleţea vine din coerenţă. Când oamenii se uită la viaţa cuiva care se numeşte creştin, ei aşteaptă ca el să aibă o viaţă consecventă. Şi aceasta ar trebui să fie adevărat şi pentru conturile lor de Facebook şi Twitter. Dacă eşti coerent, atunci vei fi natural când vei vorbi, iar dacă cineva nu este coerent, atunci mai bine să nu vorbească”, crede Montes.

ALTE ŢĂRI: “ACEASTA ESTE EXPORTABIL”
Ar putea acest proiect să fie exportat şi în alte ţări?

“Desigur, noi ne-am gândit la această campanie privind la un impact global. Oricine doreşte poate să se alăture în limba sa. Sperăm ca în viitor oamenii să vadă aceste zile ca o săptămână în care împreună, internaţional, putem face un efort evanghelistic pe reţelele de socializare şi pe internet”, mai spune liderul iniţiativei Israel Montes.

Iniţiativa are şi un site oficial care este disponibil în trei limbi. Aici puteţi vedea varianta în engleză #Jesusontheweb.net

Echipa site-ului Uniunii Baptiste va traduce setul de materialele evanghelistice din versiunea engleză şi va iniţia campania #Isuspeinternet în limba română.

Urmăriţi zilnic www.baptist.org.md/ro şi contul de facebook.com/uniunea.baptista pentru a fi parte din campanie şi a beneficia de resurse pentru creşterea dvs. spirituală.

You may also like...