Tineret. Echipă

Vitalie.FinalVitalie Carabet– coordonatorul Departamentului Tineret din cadrul Uniunii BCEB

S-a născut la 26 ianuarie 1979 în satul Văleni, raionul Cahul. La vârsta de 16 ani L-a primit pe Isus în inimă ca Salvator personal. După absolvirea școlii își face studiile la Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova. În vara anului 1997 a încheiat legământ cu Domnul în biserica „Isus Salvatorul” din or. Chișinău. În timpul studiilor din universitare ia parte la diverse slujiri: în cor și în grupul de laudă, merge cu grupurile misionare prin țară, evanghelizează prin spitale.

După finisarea studiilor universitare (în anul 2001) prin recomandarea bisericii locale și a conducerii Uniunii BCEB din Moldova studiază la seminarul din București la Facultatea de Teologie Pastorală. În anul 2005 se întoarce în patrie și se alătură lucrării cu tinerii.

În anul 2006 este ales ca lider pe lucrarea de tineret din regiunea Chișinău. În primăvara anului 2008 este ordinat la slujirea de diacon în biserica „Isus Salvatorul”. În septembrie 2013 preia lucrarea de tineret la nivel național în cadrul Uniunii BCEB.

Domnul l-a binecuvântat cu o familie minunată. Cu soția Elena cresc un băiat și o fetiță.

Vitalie Zincovici – lider de tineret pe regiunea Transnistriană

S-a născut la 26 mai 1976 într-o familie de militari în Republica Belarus, or. Cobrin. În anul 1986 imigrează în Republica Moldova. Aici absolvește școala medie în anul 1991, după care, între anii 1991-1994 învață la școala profesională nr. 20 din or. Tiraspol ca finisor de specialitate.

În clasa a 6-a a începe să studieze muzica. În anul 1993 pentru prima dată aude despre Domnul, iar în 1994 se pocăiește și încheie legământ în apa botezului.

Din primele zile fiind deja în biserică a participat activ la toate activitățile și evenimentele.  A slujit în lucrarea cu tinerii, a cântat și acompaniat în grupul de laudă. Este autor a mai multor cântări creștine.

În anul 1999 a organizat primul congres muzical în RMN Tiraspol. Din anul 2008 slujește în organizarea conferințelor de tineret și a taberelor de vară pentru tineri.

În anul 2001 se căsătorește cu sora Olesea. În prezent Domnul i-a binecuvântat cu 2 băieței.

Vladislav Lecari – lider de tineret pe regiunea de Nord

S-a născut la 18 aprilie 1977 în satul Larga, raionul Briceni. După graduarea școlii din localitate a fost înmatriculat la Colegiul Pedagogic „G. Asachi” din Lipcani. În anul 1997 s-a pocăit și în același an în biserica „Betel” din satul Larga a încheiat legământ cu Domnul prin apa sfântului botez. După botez a început să predice în biserica locală.

Începând cu anul 1999 la insistența bisericii studiază la Chișinău în Insitutul Teologic BEE International. În perioada 2000-2005 a slujit ca misionar în satul Cuhnești, raionul Glodeni.

În octombrie 2005 s-a întors în localitatea natală. După un timp prin invitația conducerii Uniunii Bisericilor și cu binecuvântarea bisericii locale a început slujirea în localitatea vecină Coteala, raionul Briceni, unde la 12 noiembrie 2006 a fost ordinat ca diacon misionar. Ulterior, la 27 octombrie 2013 frații l-au binecuvântat la slujirea de pastor în acest sat.

Pe 7 iunie 1997 se căsătorește cu sora Diana. Cel Atotputernic i-a binecuvântat cu 5 copii – o fiică și 4 fii.

Alexandru Masalchii – lider de tineret pe regiunea Bugeac

S-a născut la 1 septembrie 1981, în or. Basarabeasca, Republica Moldova. În anul 1996 a graduat școala medie, după care a fost înmatriculat la Colegiul Feroviar din Bălți. La 11 martie 2006 s-a pocăit și în același an încheie legământ în apa botezului.

Frații mai mari nu i-au permis mult timp să stea pur și simplu pe scaunul din biserică, și împreună cu fratele Topal Ghenadie au început să frecventeze bisericile din localitățile vecine, unde propovăduiau Cuvântul Domnului.

În anul 2008, prin recomandarea pastorului bisericii începe să-și facă studiile la Colegiul Teologic-Pedagogic din or. Chișinău, la cursul „Școala fără ziduri” până în anul 2009. Din același an frații i-au încredințat slujirea ca lider de tineret în biserica „Golgota” or. Basarabeasca.

La 26 iunie 2011 biserica l-a binecuvântat la slujirea de diacon. La etapa actuală finisează studiile la Institutul Biblic din Bălți, facultatea Teologie pastorală.

Domnul l-a binecuvântat cu o soție minunată și trei copii, care îi sunt un adevărat sprijin în lucrarea pe care o face spre slava Domnului.

Erhan Alexei, liderul de tineret pe Comunitatea Chişinău

Născut la data de 27 noiembrie 1988 în or.Chişinău. Din copilărie a frecventat bisetica “Betel” din or. Chişinău.  În martie 2003 Îl primeşte pe Dumnezeu în inima lui şi la data de 2 iulie 2006 încheie un legământ cu Domnul prin apa botezului.  În 2004 cu prietenii săi din biserică a organizat un grup de tineret “Speranţa”. Cu 2 ani mai târziu în 2006 a devenit liderul grupului  prin care a şi început lucrarea cu tinerii în biserică. De asemenea în 2006 a început slujirea de predicator la întâlnirile de tineret şi mai târziu şi în biserică.

În  2007 s-a înscris la un program pentru tineri cu perioada de 2 ani, “Şcoala fără pereţi”. Finisând aceast program, cu permisiunea sfatului frăţesc în 2010 a început să studieze la Seminarul Teologic din Odesa unde până în prezent şi învaţă.

În ianuarie 2012 a fost ales ca lider de tineret în Biserica “Betel”  în care  împreună cu tinerii slujesc şi slăvesc pe Dumnezeu. În septembrie 2013 fiind ales ca lider de tineret pe comunitatea de Chişinău.

Pe 20 septembrie 2009 a încheiat legământul căsătorie cu sora Maria.