RO / RU

Egipt: Un grup de creștini au fost atacați în fața bisericii

909 vizualizari

egiptDoi bărbați mascați au atacat un grup de creștini chiar la ieșirea acestora dintr-o biserică din Cairo. Atacul s-a soldat cu trei morți și 12 răniți. Printre cei trei decedați se află și o fetiță în vârstă de opt ani, relatează Jurnal TV.

Martorii oculari ai tragediei au spus că au participat la un serviciu de cununie, iar când au ieșit au văzut o femeie stând pe scaun afară care sângera, iar alte persoane căzute jos la pământ.

Preotul bisericii unde s-a întâmplat tragedia spune că: „Acest atac este o insultă la adresa Egiptului. Singuri ne distrugem ţara. Ce vor zice străinii când vor auzi? Nu avem duşmani. Fraţii noştri musulmani singuri au spus că Biserica este sfântă şi nu trebuie atinsă. Creştinii şi musulmanii în Egipt tot timpul au fost uniţi. Mereu a fost aşa” a conchis preotul.

Poliţia investighează cazul. Autorităţile locale se tem că numărul victimelor ar putea creşte, patru din cei 12 răniţi se află într-o stare gravă.

Acest atac a fost catalogat drept primul atentat împotriva creştinilor înregistrat la Cairo de la înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi. 

You may also like...