În cele mai persecutate țări crește numărul Bibliilor distribuite

1,544 vizualizari

DSC09962Societatea Biblică Unită raportează o creștere bruscă a numărului de Biblii distribuite în unele țări în care credincioșii sunt cel mai mult supuși persecuțiilor.

Deși cu fiecare an terorismul religios omoară tot mai mulți creștini, datele publicate recent de Societățile Biblice din toată lumea spun că, numărul Bibliilor distribuite a crescut considerabil anul trecut. Împărțirea Scripturii la nivel global a crescut în 2012 cu 6% (405 mln. distribuite) în comparație cu anul 2011 (381 mln. distribuite), relatează Christian Today

Potrivit raportului cel mai mare număr de distribuire a Sfintelor Scripturi a fost în Siria, care se confruntă cu crize umanitare enorme, cauzate de conflictele din țară. Cu toate acestea, în 2012 prin intermediul Societății Biblice, printr-o rețea de voluntari din biserică au fost distribuite circa 163 mii exemplare.

„Creștinii din Siria sunt sub o enormă presiune și au o mare nevoie de încurajare”, a spus Mike Bassous, Secretarul General al Societății Biblice din Liban, care supravegheză activitatea Societății Biblice în Siria. „Echipa din Siria lucrează sârguincios pentru a produce suficiente Scripturi în întâmpinarea acestor nevoi.”

De o asemenea creștere în distribuirea Bibliilor s-au bucurat și credincioșii din Irak. În urma exodului în masă, ca rezultat al persecuției doar  330 000 de creștini au rămas în Irak. Totuși, în ciuda acestui fapt, mai bine de 66 000 de Biblii au fost distribuite în anul 2012, cu o creștere de 57 % în comparație cu anul precedent.

Rapoarte similare se referă și la țări, precum Egipt, India, Nigeria, care potrivit Organizației Open Doors, suferă de cel mai înalt nivel de persecuție.

Directorul General al Societății Biblice Unite, Michael Perreau spune că, este foarte încurajat de creșterea continuă a solicitării pentru Scriptură, în mod special, în țările unde creștinii se află sub o presiune tot mai mare. „Cu creșterea persecuțiilor împotriva creștinilor în unele părți ale lumii, și creșterea secularizării în altele, este încurajator și emoționant să vezi că, Cuvântul Domnului este tot mai mult căutat și prețuit ca oricând înainte”, a remarcat el.

De asemenea, el a notat că, este un „impuls enorm” la accesul digital la Scriptură, care este foarte util în țările unde este periculos să citești literatură tipărită.

Directorul General al Societății Biblice Unite face un apel către creștinii din întreaga lume, ca să se roage pentru protecția și binecuvântarea celor care se angajează într-o sarcină periculoasă prin distribuirea Bibliilor în țările persecutate și pentru toți cei care se opun Cuvântului Sfânt a lui Dumnezeu.

Iuliana David

 

 

You may also like...