Cea de-a 10-a graduare la Școala de Misiune din Bălți

2,101 vizualizari

DSC_910911La 28 noiembrie, biserica „Betania” din or. Bălţi a sărbătorit graduarea celei de-a 10-a promoţii a Şcolii Misionare. Timp de doi ani, cea de-a 10-a generaţie formată din 20 de studenţi au avut oportunitatea de a studia: bibliologie, misiologie, homiletică şi consilie biblică.

Disciplinile au fost predate de către pastori și învățătri din Marea Britanie. Grupa absolventă, s-a dovedit a fi una muzicală. La serviciul solemn studenții au pregătit un program frumos din cantări și poezii, iar unul dintre absolvenți, Cornel Sandu, a împărtășit câteva gânduri din Cuvântul Domnului, sprijinindu-se pe cunoștințele acumulate în timpul anilor de studii. 

Episcopul UBCEB, Ion Miron, prezent și el la eveniment, amintind de localitățile din țara noastră în care încă nu este o biserică evanghelică, și-a exprimat dorința ca foștii studenți cu multă dedicare și abnegație să lucreze acolo, unde Domnul i-a chemat pe fiecare dintre ei.

DSC_909311Directorul General al Slavic Gospel Association (SGA), Derek Maxwell a fost acela, care a înmânat studenților diplomele binemeritate.

Școala Misionară din or. Bălți a fost fondată în 1993 cu suportul Misiunii Slavic Gospel Association (Marea Britanie). Pe parcursul acestor ani în această instituție circa 220 de studenți au avut oportunitatea să-și facă studiile. Actualmente o mare parte dintre ei sunt implicați în diverse slujiri în bisericile din țara noastră precum: slujire pastorală, diaconi, profesori de școală duminicală, predicatori. Sesiunile se desfăşoară în incinta bisericii „Betania”.

Pe lângă faptul că, oferă studii, școala în colaborare cu partenerii din Marea Britanie, oferă ajutor studenților în diverse sfere ale slujirii lor. Suportul financiar pentru misionari, ahiziționarea și reconstrucția clădirilor pentru case de rugăciune, proiecte umanitare și sociale, literatură duhovnicească.

La etapa actuală se formează cea de-a 11-a grupă de studenți la Școala de Misiune din or. Bălți. Prima sesiune se va desfășura în luna ianuarie. Fiecare sesiune durează 2 săptămâni și are loc de 4 ori pe an. Totodată, studenților li se oferă hrană, gazdă și o mică bursă pentru cheltuielile de transport. Mai sunt câteva locuri disponibile în grupa nou formată.

DSC_910011

Doritorii de-ași face studiile la Școala de Misiune, pot apela la numărul de telefon: 0 78 30 20 08 – Nicolai Malai.

 

 

 

 

You may also like...