Ştiri interne,  Tineret. în slujire

Tinerii mulțumesc bucătarilor pentru meniul delicios de la CNT 2014 (FOTO)

IMG_2335Două zile pline de muzică și studiu nu ar fi fost posibile, nu ar fi fost atât de frumoase fără ei, bucătarii și rezultatul muncii lor materializat în trei mese bogate. Pauzele de masă erau un moment foarte dorit și așteptat de tineri, nu doar pentru că omul nu ar putea exista fără mâncare, ci pentru că meniul alcătuit de bucătari conținea nu doar hrană bună pentru trup, dar și multă dragoste în prepare și servire.

Ei, bucătarii, de cele mai multe ori rămân în umbra acestor evenimente, deși efortul lor este unul colosal. Atunci când pregătești mese pentru 1500 de tineri, dar vin 2500, în calitate de bucătar, cu un buget foarte restrâns nu este foarte ușor să faci față. Doar un bucătar experimentat, plin de dragostea lui Dumnezeu și dedicat lucrării pe care o face se poate descurca.

În calitate de observator, dar și participant la organizare, am văzut mâna lui Dumnezeu în tot acest proces. Și în 2012, și în 2014, Dumnezeu a înmulțit pâinile, farfuriile și tot ce era pus în farfurii. Le-a înmulțit atât la propriu, cât și la figurat.

Pentru a încuraja efortul lor, am cules câteva reacţii de la tinerii, care au participat la acest eveniment:

Liuba Spancioc: "Chiar a fost bună mâncarea, mulţumim bucătarilor! Mă gândeam la ei zicând: sărmanii, oare cum reuşesc să hrănească peste 2000 persoane, de 3 ori pe zi, o muncă imensă! Mulţumim! Să ne trăiţi, şi Domnul o să răsplătească munca dvs!"

IMG_2362Marina Beţivu: „Fratele Sergiu este un om cu mâini de aur. Într-o discuţie cu el am ajuns ambii la o concluzie, că pentru a găti gustos, trebuie să pui dragoste, şi el a zis „ai văzut, vseo poneala?”. Multe binecuvântări şi sănătate celor care s-au ostenit în această lucrare”.

Alina Cataraga: „Mâncarea a fost mega bună, tot umblam pe acolo și ziceam că mii foame, mai lăsam și la alții. La drept vorbind Omul ăsta îi Om cu „O” mare, nu putem noi răsplăti… ne aude Cerul, de acolo vin toate”.  

Gabi Olaru: „Fratele Sergiu a pus împreună cu celelalte ingrediente şi dragoste şi suflet. Domnul să-l binecuvânteze!!! Împreună cu masa spirituala bogată la care am luat parte la conferinţă, am luat parte şi la o masă trupească la fel de minunată”.

IMG_2341Diana Zastavneschi e pentru prima dată la un astfel de eveniment. „Mesele au fost foarte gustoase, nici nu se pune în discuţie subiectul, dar cel mai important pentru mine a fost grija bucătarilor şi mai ales faptul că ne-au asigurat cu sticle cu apă, pentru că în sală era foarte cald şi fără apă era practic imposibil să rezişti până la următoarea pauză. Tot ce ţine de bucătărie a fost foarte bine organizat, niciodată nu am rămas cu senzaţia că nu m-am săturat şi a fost totul foarte, foarte gustos”.

De rând cu bucătarii au fost şi tineri, care au jertfit confortul şi bucuria de a participa la conferinţă, pentru a sluji la mese. Ce emoţii au trăit ei, muncind cot la cot cu bucătarii vă relatăm în rândurile următoare.

Nina Laştur: „Mâncarea a fost foarte gustoasă am avut un timp superb, vesel, emoţii multe, a fost o experienţă de neuitat, atât cu prietenii din grup cât şi cu ceilalţi, care ne-am cunoscut. Domnul ne-a binecuvântat şi a fost o lucrare minunată cum numai El poate s-o facă”.

Veronica Bălan: „Daaa a fost o experiență minunată pentru mine, cu toate că a fost obositor. Mulțumesc mult tuturor celor care s-au implicat în această slujire, Domnul să vă întărească și mai departe!”

Olga Cucu: „O fost super tare, cu super emoţii. Mâncarea o fost foarte bună şi gustoasă mulţumim”.

În concluzie, din discuţiile cu bucătarii, la această conferinţă s-au întâmplat multe, multe minuni, iar la unele mese chiar a rămas carne. A fost mai mult decât înmulţirea pâinilor, mai mult decât înmulţirea celor cinci peşti. Dumnezeu a dat şi a dat, peste aşteptări în fiecare zi. Slava şi gloria aparţin în totalitate doar LUI, slăvit să fie Numele Său sfânt.