Rugăciune,  Ştiri externe

„Pace pentru Ucraina”! Maratoane de rugăciune au cuprins toată ţara

hersonMarşul de rugăciune pentru Ucraina, ia amploare în toată ţara. De la un simplu cort pe Maidan, creştinii din toată ţara au fost motivaţi să stea în genunchi cerând „Pace pentru Ucraina”. De la Kiev, la Harcov, Herson, Cercasî şi Dnepropetrovsc mii de creştini din diferite oraşe, diferite confesiuni, cu diferite convingeri religioase cer Unitate, Binecuvântare, Pace peste Ucraina.

Duminică, 16 martie în centrele mai multor oraşe, dar şi pe Maidan s-au desfăşurat acţiuni în masă cu participarea liderilor religioşi din ţară. Preoţii au îndemnat oamenii la rugăciune, la dragoste şi la răbdare în aceste momente critice pentru ţară.

Sunt din diferite confesiuni, dar au un singur scop şi un singur mesaj. Oamenii au venit şi cu pancarde de culoarea drapelului Ucrainei cu inscripţiile: “Dumnezeu e unul, Ucraina e una”; „Dumnezeu e pentru toate noroadele”; „Binecuvântăm Ucraina”; „Ucraina unită”; „Doamne, ocroteşte Ucraina”.

Inscripţiile au fost scrise în două limbi, rusă şi ucrainească. Participanţii la Marşul din Dnepropetrovsc au  numit piaţa din centrul oraşului în mod simbolic: „Eroii Maidanului”.

Oamenii s-au rugat cu lacrimi pentru ca Dumnezeu să împiedice omuciderea între fraţi. Ei au chemat toţi locuitorii oraşului, care nu sunt indiferenţi de soarta Ucrainei, să stea în genunchi pentru ţară. După modelul celor din Harcov, acţiunea de rugăciune pentru Ucraina se desfăşoară în fiecare dimineaţă la ora 07:00 dimineaţa.

Organizatorii anunţă desfăşurarea zilnică a evenimentului, de la ora 07:00 până la 01 aprilie.

Îndemnaţi de pasajul Biblic: „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara”, credincioşii din Ucraina cred că o schimbare a stării spirituale din Ucraina este posibila soluţie la recâştigarea păcii şi la ocrotirea poporului lor.

De aceea, au ales să stea în fiecare dimineaţă în genunchi în oraşele lor şi să ceară „Pace peste Ucraina”!

Amintim că odată cu intervenţia militarilor ruşi în Crimeea, astfel iniţiative au avut loc în mai multe oraşe. Primii care au iniţiat asemenea întâlniri au fost locuitorii din oraşul Harcov, doar la câteva zile numărul lor s-a ridicat la peste 250 de participanţi. La Cercasî peste 500 de creştini au participat la acţiuni, alături de copii lor.