Preşedintele României, Klaus Iohannis a convocat liderii comunităţii evanghelice la Palatul Cotroceni

2,205 vizualizari

lideriievangelinici_cotroceni

Liderii Cultelor Evanghelice din România s-au întâlnit marţi, 15 martie 2016, cu preşedintele Klaus Iohannis. Întrevederea a avut loc la iniţiativa preşedintelui. Şeful statului a exprimat speranţa că pentru reamintirea valorilor creştine se poate baza pe Comunitatea Creştină.

La întrevederea de la Cotroceni au participat reprezentanţii Cultelor Evanghelice din România şi rectorii Institutelor Teologice Evanghelice.

Comunitatea Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste a fost reprezentată de preşedintele Uniunii Baptiste, Viorel Iuga, rectorul Institutului Teologic din Bucureşti, Daniel Mariş, rectorul Universităţii „Emanuel” din Oradea, Paul Negruţ şi Sorin Bădrăgan care a reprezentat Facultatea de Teologie Baptistă din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Preşedintele Uniunii Baptiste, Viorel Iuga a declarat pentru ŞtiriCreştine.ro: „A fost o întâlnire liniştită, unde timp de aproximativ 40 de minute ne-am spus anumite doleanţe pe educaţie, familie, mass-media, CNA, ISU şi alte subiecte. Ne bucurăm că ne-am putut exprima, dar nădejdea noastră este în Domnul. Continuăm să ne rugăm pentru liderii noştri, pentru slujitorii şi pentru membrii comunităţii noastre”, a conchis Viorel Iuga.

Sorin Bădrăgan, reprezentantul Facultăţii de Teologie Baptistă de la Universitatea Bucureşti ne-a declarat: “Ne-am bucurat de o primire caldă din partea Preşedintelui; am văzut preocuparea Domniei Sale pentru unitatea națiunii, însănătoșire morală și cultivarea valorilor autentice. Din cunoştinţele mele, este prima invitaţie de acest gen. Contacte cu Preşedenţia au fost în fiecare mandat prezidenţial într-un fel sau altul, însă nu de acest tip – deschis, asumat public de preşedenţie. Întrevederea a fost facilitată de senatorul Ben-Oni Ardelean”, ne-a explicat Sorin Bădrăgan.

De asemenea, din delegaţie au făcut parte preşedintele Cultului Penticostal, Moise Ardelean, rectorul Institutului Penticostal din Bucureşti, Ioan Brie, preşedintele Cultului Creştin după Evanghelie, Virgil Achihai şi rectorul Institutului Teologic „Timotheus”, Marcel Ghiţă.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...