PRIMA Reuniune Balcanică la Mic Dejun cu Rugăciune la Bucureşti

1,438 vizualizari

IMG_50591

Rugăciunea și citirea Bibliei au transformat, pentru aproape două zile, Palatul Parlamentului de la Bucureşti într-un loc în care oameni politici din toate colțurile lumii, lucrători în administrația publică locală şi centrală, în organizațiile neguvernamentale, în mediul academic, s-au închinat și au mijlocit împreună pentru o societate a păcii.

Evenimentul, organizat de senatorul Ben-Oni Ardelean în zilele de 22 și 23 mai 2015, a fost presărat cu numeroase citate și învățături biblice, dar și ale unor personalități marcante din diversele sfere ale vieții sociale. Inspirați de aceste cuvinte, participanții, fără deosebire de culoarea politică, de apartenența etnică, de țara de origine, s-au rugat împreună Domnului păcii, pentru vindecarea și reabilitarea tuturor zonelor afectate de diversele conflicte de pe mapamond.

Printre ideile aduse în discuție de către participanţii la dezbaterile care au urmat Micului Dejun cu Rugăciune s-au evidențiat o serie de aspecte, precum: reconcilierea şi edificarea păcii constituie un proces continuu, iar întărirea capacităţii tinerilor de a se implica în domeniul leadershipului este o investiţie pe termen lung în prosperitatea regiunii Balcanilor; eforturile comunităţii internaţionale trebuie să transceadă geopolitica puterii şi să se concentreze cu predilecţie pe menținerea păcii în cele mai vulnerabile regiuni ale lumii; necesitatea unei acţiuni stringente în vederea eliminării riscurilor iminente pentru viaţa creştinilor din Siria şi Irak; cea mai gravă formă de corupţie este cea care aduce atingere valorilor spirituale; haosul şi starea de conflict pot fi neutralizate prin promovarea valorilor credinţei.

Dincolo de dezbateri însă, rămâne cel puțin un adevăr: este nevoie ca oamenii din toate aceste medii și sfere de activitate să înalțe către ceruri mâini curate și să mijlocească în rugăciune pentru pacea țărilor în care ne-a așezat Dumnezeu pe fiecare dintre noi.

Reuniunea Balcanică a Micului Dejun cu Rugăciune, primul astfel de eveniment regional din Balcani, a constituit totodată și modalitatea celor prezenți de a afirma nevoia de pace, de împăcare cu Dumnezeu și cu semenii, de reabilitare a unei regiuni aproape permanent frământată de tulburări și de conflicte (și care a generat ea însăși crize de dimensiuni și cu implicații globale). Membrii ai Congresului American, ai Bundestag-ului german, ai guvernelor și parlamentelor din țări precum Marea Britanie, Norvegia, Serbia, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Coreea de Sud și, evident, România, împreună cu reprezentanți ai cultelor religioase și cu cei ai mediului teologic universitar au vorbit limbajul comun al rugăciunii, singurul înălțat în mijlocul celor prezenți fiind Domnul păcii. Au luat cuvântul, printre alții, Vicepreşedintele Senatului, Cristian-Sorin Dumitrescu, fostul Preşedinte al Senatului şi fost ministru al afacerilor externe, senatorul Mircea Geoană, Vicepreşedintele Adunării Naţionale a Serbiei, Vladimir Marinković, Președintele Federației Baptiste Europene, prof. dr. Otniel Ioan Bunaciu, pastorul sud-coreean Hong Key Chung, distinşi membri ai Congresului Statelor Unite ale Americii şi ai Parlamentului European.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

 

You may also like...