Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 20-a – Ramadan 2015: “Kanpur – “Manchesterul Estului””

“Acesta a fost scena unora dintre luptele cele mai memorabile pentru libertate în India”.

Kanpur_Central

Localizat pe malurile râului Gange, Kanpur, este unul dintre centrele majore industriale și educaționale cu o istorie unică. Cu o populație de aproximativ 4 milioane, Kanpur este cel mai mare oraș din statul Uttar Pradesh (UP). Hinduismul este religia proeminentă în oraș, dar aproape 20% din populație e musulmană, din care cei mai mulți sunt săraci și analfabeți. Violența și revoltele sunt prea obișnuite și musulmanii n-au ce pierde decât propria viață.

Kanpur are o lungă istorie de violență. A fost scena celor mai memorabile lupte pentru libertate și a ciocnirilor dintre cei cu păreri politice, culturale și religioase diferite. Odată cu tratatul din 1801 a ajuns sub stăpânire britanică și foarte curând a devenit o importantă bază militară. Primul război de independență, numit de asemenea și Revolta Sepoy din 1857, a fost prima revoltă care s-a ridicat împotriva conducerii de către Compania britanică British East India. Aproape 300 de britanici au fost uciși în locul care se numește azi Masacrul Ghat din zona cantonamentului Kanpur. Acesta a fost urmat de un alt masacru la Bibighar, unde 120 de britanici, femei și copiii căutaseră adăpost, au fost dezmembrați de măcelari angajați și apoi au fost aruncați în fântână seacă – ca reacție, cred unii istorici, la vestea despre violența adusă de East India Company prin forța care venea ca ajutor din Allahabad.

Revoltele comunale și benzile criminale au pătat trecutul orașului Kanpur. Faimosul incident din 1913 de la moschee Kanpur a devenit un simbol pentru politica națională indiană musulmană. Britanicii au vrut să demoleze, să mute unitățile de spălare ale moscheei ca să construiască drum. Aceasta a fost văzută ca o amenințare la adresa Islamului așa că s-au format comitete care să apere moscheea și astfel au urmat și revolte.

În 1931, activistul mişcării de independență Ganesh Shankar Vidyarthi, fondatorul și editorul ziarului hindus revoluționar și liderul congresului Indian Național au fost omorâți în revoltele musulmane hinduse care au omorât un număr de aproximativ 166 de oameni și au rănit alți 480. În 1992, Kala Bacha (“copilul negru”), un cunoscut criminal s-a aliat la partidul politic BJP, a fost activ în multe revolte din Kanpur incluzând și pe cele care au urmat demolării moscheii Babri Masjid din Ayodha (la 200km de Kanpur). Și în 2001, demolarea statuii lui Buda din Afganistan și apoi a arderii Coranului din Delhi de către hinduși a provocat revolte în Kanpur care au implicat membrii mişcării studențești islamice din India.

Cum să ne rugăm?

Dumnezeu vrea să restaureze pacea în Kanpur.
Rugați-vă pentru reconciliere între grupările religioase.
Rugați-vă ca dragostea lui Dumnezeu și compasiunea Sa vor fii arătate de puținii creștini care trăiesc în Kanpur și ca trupul Său va fii revitalizat și umplut cu dragostea lui Dumnezeu.
Rugați-vă ca Dumnezeu să trimită mai mulți lucrători în kanpur care să aducă mesajul Prințului Păcii.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro