Billy Graham: “Este riscant şi în afara Planului lui Dumnezeu de a trăi împreună înainte de căsătorie”

1,472 vizualizari

Image: Billy GrahamÎntrebare:

Doresc să mă căsătoresc, dar prietenul meu spune că trebuie să trăim împreună ca să vedem dacă ne potrivim. El spune că toți prietenii noștri fac asta, și cred că el are dreptate, dar nu sunt sigură că vreau să merg pe această cale. Care este sfatul Dumneavoatră?

Răspuns:
Poate fi popular printre unii din prietenii tăi, dar din motive practice și spirituale eu te îndemn cu tărie să nu mergi pe calea pe care te îndeamnă prietenul să o alegi.

La un nivel practic, problema cu simplul trai împreună este că în acesta nu este nici un angajament, nici unul față de altul, nici față de căsătorie. Ce-l va ține pe prietenul tău de la decizia că el nu vrea să fie legat (lipsit de libertate) și pe neprins de veste să te alunge? Sau ce te va ține pe tine să nu pleci după o neînțelegere minoră (după cum se întâmplă în multe relații)?

Răspunsul e simplu: exact nimic!

Dar eu sper că tu vei evita aceasta din motive spirituale. Dumnezeu ne-a dat căsătoria pentru fericirea noastră și ajutorul reciproc, și în ochii Lui ea este un angajament solemn de a fi credincios unul altuia, indiferent ce s-ar întâmpla. Din această cauză Biblia poruncește să evităm relațiile sexuale în afara căsătoriei. Doar atunci poate înflori dragostea adevărată, și doar atunci relația voastră va deveni mai puternică peste ani. Isus a zis, “Așa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă” (Matei 19:6).

Momentan, propunerea prietenului tău poate fi foarte tentantă, dar este umplută cu incertitudine și risc mare, după cum mulți și-au dat seama, spre nefericirea lor. În schimb, eu mă rog ca tu să-L pui pe Isus Hristos în centrul vieții tale, și să cauți voia lui pentru viitorul tău. Calea Domnului, întotdeauna e cea mai bună.

Sursa: Crossmap.com

You may also like...