Nepal – după o lună de la cutremur GALERIE FOTO

1,809 vizualizari

DSC_00186

Avem exact o lună de la cutremurul devastator din Nepal. Tragedia care s-a abătut asupra acestei ţări a mobilizat o lume întreagă şi a sensibilizat milioane de oameni, unindu-i în rugăciune pentru Nepal. Vă aducem noi veşti de la voluntarii aflaţi în Nepal în aceste vremuri dificile şi o nouă listă de motive de rugăciune.

“Fiecare membru din echipa noastră continuă să răspundă la nevoile localnicilor. Până în prezent au fost distribuite peste 13 500 kg de orez, 3000 kg de linte, 5500 de bucăţi de săpun şi sute de metri de peliculă, care este folosită la construcţia locurilor de adăpost. Distribuirea a avut loc în mai mult de 50 de comunităţi ca: Rasuwa, Gorkha, Sindhupalchowk, Lalitpur şi Katmandu. Deasemenea au fost trimise mai multe echipe medicale, care au avut posibilitatea să slujească la sute de oameni. Peste 100 de lucrători au fost trimişi pe câmp, încă există o mulţime de lucruri de făcut în Nepal.

DSC_00187

Azi (25 Mai) se împlinesc 4 săptămâni de la primul cutremur, multe dintre nevoile imediate ale comunităţilor în jurul capitalei au fost îndeplinite. Însă sute de regiuni ale Nepalului încă rămân afectate şi fără nici un ajutor din partea guvernului, din cauza că drumurile sunt avariate în urma avalanşelor şi alunecărilor de teren.

IMG_0353

Drumurile din India sunt deschise, astfel este posibilă transportarea produselor alimentare şi materialelor spre Katmandu şi de aici în zonele afectate.

DSC_00181

La moment ne pregătim să trecem la proiecte pe termen lung, care includ ajutor de reconstrucţie şi consiliere printre oamenii cu nevoi emoţionale şi mentale. Am ales să ne concentrăm majoritatea forţelor de muncă şi a resurselor noastre în Rasuwa, Lalitpur şi Swayambu. În aceste regiuni echipa noastră este în strânsă relaţie cu bisericile şi alte organizaţii creştine. Desigur nu putem să facem faţă la toate nevoile din regiune însă prin echipa noastra de Ajutor în Criză, lucreaza foarte mult la planuri speciale pentru viitor. Echipa noastră se angajează în ajutor şi dezvoltare în parteneriat pe termen lung ale comunităţilor şi a grupurilor de oameni.

DSC07541

  • Rugaţi-vă ca Domnul să ne dea înţelepciune şi pricepere, ca deciziile pe care le vom lua să fie după voia lui Dumnezeu.
  • Rugaţi-vă pentru odihnă, pace şi putere. Chiar dacă suntem supraobosiţi să facem prioritate pentru relaţia noastră cu Domnul.
  • Continuaţi să vă rugaţi pentru nepalezi ca să fie vindecaţi de frica şi trauma în urma cutremurului.
  • Rugaţi-vă ca oamenii să nu aştepte doar ajutor de la organizaţii sau guvern, ci ca fiecare să ia iniţiativa la reconstrucţia drumurilor, caselor, şcolilor şi spitalelor.
  • Rugaţi-vă pentru fermieri care sunt în câmp pentru a strânge recolta.
  • Rugaţi-vă pentru cei care au pierdut casa ca să găsească un adăpost în timpul sezonului ploios care se începe în iunie
  • Rugaţi-vă ca în acest timp de criză să se formeze o foamete pentru Cuvântul lui Dumnezeu şi ca oamenii să găsească răspuns la întrebări în EL.

Va mulţumim pentru că sunteţi alături de noi!”

You may also like...