“Din El, prin El și pentru El”- sărbătoarea jubileului de 20 de ani ai Misiunii Biblice

1,605 vizualizari

În cadrul unui serviciu solemn, în Biserica Betel din Chișinău, a fost sărbătorit jubileul de 20 de ani ai Misiunii Biblice din Republica Moldova. La programul care a durat mai mult de 3 ore au participat, pe lângă angajații Misiunii, credincioșii din biserica locală, oaspeți din Germania, Statele Unite, Ucraina, Kazahstan, Bielorusia și din alte țări. De asemenea, la această sărbătoare au luat parte și frații slujitori din diferite biserici, care ani la rând au beneficiat și s-au bucurat de roadele slujirii Misiunii Biblice în Moldova.

img_9501

“Din El, prin El și pentru El”- cu aceste cuvinte și-a început cuvântul de salut Ruslan Meleștean,directorul Misiunii Biblice. “20 de ani din viața unui om- include nașterea, formarea și dezvoltarea lui; este perioada când se decide soarta lui. Pot spune că 20 de ani de slujire a Misiunii Biblice este o perioadă importantă și decisivă din viața generației noastre. De aceea, astăzi nu sărbătorim doar o simplă zi de naștere. Pentru slava Domnului nostru Isus, noi vrem să ne împărțim cu roadele slujirii noastre comune obținute atât în țara noastră cât și peste hotarele ei.”

img_3517

“Cântarea mea e despre Rege”

Programul muzical a fost unul inspirațional. Corul bisericii Betel a cântat imnurile “Господу миром помолимся” și “CântAleluia”, iar fanfara a interpretat câteva melodii frumoase pentru suflet. De asemenea, angajații Misiunii Biblice i-au bucurat pe cei prezenți în sală cântând minunata cântare “Скажем вместе слава Богу”, iar Ecaterina Latuș, cea mai tânără participantă de pe scenă, a cântat cu glasul ei cristalin cântarea “Бог дорога моя”. O altă binecuvântare pentru întreaga adunare a fost și prezența solistului din Israel- Alexandru Atlas. Interpretând o cântare, a cărei versuri sunt inspirate din psalmul 135, fratele Alexandru a rugat pe cei prezenți în sală să se alăture cântării, astfel, într-un mod armonios, întreaga adunare a cântat “Lăudați-L pe Domnul—căci în veac ține îndurarea Lui”.

“Norul de martori”

La serviciul de sărbătoare au fost rostite multe mărturii despre slujirea binecuvântată a Misiunii în bisericile creștine evanghelice baptiste. Pavel Frangu, din satul Sofievca, raionul Taraclia, a mărturisit că într-o perioadă de criză a micii biserici locale, Misiunea Biblică le-a acordat ajutorul de care aveau atât de mult nevoie. În locul unde înainte era clădirea veche bisericii, într-o stare avariată, a fost construită o Casă de Rugăciune nouă și spațioasă. Tot mai mulți localnici au început să vină la adunare, mulți dintre ei s-au pocăit și în fiecare an oamenii își mărturisesc credința în apa botezului.

Fratele Igor Răilean, pastor al Bisericii din Pînzăreni, raionul Fălești, le-a împărtășit celor prezenți despre binecuvântările avute în cadrul proiectului “Speranța”. Datorită faptului că Misiunea Biblică a contribuit nu numai la construcția clădirii, unde are loc lucrarea cu copiii, ci continuă să asigure lucrarea cu resursele necesare,  tot mai mulți copii, care înainte aparțineau străzii, acum vin și se alătură bisericii locale. Dovada acestei binecuvântări au fost însăși copiii prezenți la sărbătoare, care cu glasurile lor cristaline au cântat spre Slava lui Dumnezeu două cântări.

img_9514

Promotorii Evangheliei

La sărbătoarea aniversară a avut loc și graduarea a 13 studenți care au fost instruiți în cadrul unui program de învățare la distanță. Paul Hagelgans, directorul Misiunii Biblice din Germania, a fost cel care le-a înmânat studenților diplomele de absolvire.

img_9543

De asemenea, fratele Paul i-a prezentat pe cei care lucrează la vestirea Evangheliei, din partea Misiunii Biblice, în vastele întinderi ale Rusiei, în Asia Centrală împreganată de religia musulmană, în Ucraina, care în ultimii ani a suferit mult din cauza luptelor duse pe teritoriul ei. Despre bucuriile și necazurile slujirii au vorbit și frații din Belorus, America de Nord și Germania.

img_9570

Momentul culminant al sărbătorii a fost rugăciunea de binecuvântare pentru toți lucrătorii, misionarii, studenții și voluntarii care, împreună cu Misiunea Biblică, continuă să ducă Vestea cea Bună prin diferite lucrări de slujire, în diferite colțuri ale lumii, celor ce încă nu-L cunosc pe Domnul Isus. Rugăciunea de binecuvântare a fost rostită de fratele Alexandru Goncearuc, vice-episcop al UBCEB, care a fost susținut de alți frați pastori și de cei prezenți în sală.

img_9602

Departamentele de slujire a Misiunii Biblice

Misiunea Biblică și-a început activitatea în anul 1996 datorită eforturilor pastorului Ioan Pauls, din orașul Tiraspol, care a emigrat în Germania. În primii ani de activitate, Misiunea Biblică și-a axat eforturile pe tipărirea/distribuirea de Biblii și literatură creștină și oferirea de ajutor umanitar, dar 20 de ani mai târziu, Misiunea și-a diversificat domeniile de slujire. Școala Biblică, taberele de zi pentru copii, slujirea în închisori, ajutorarea copiiilor din familiile social vulnerabile, susținerea misionarilor, construirea Caselor de Rugăciune și a centrelor “Speranța”, oferirea darurilor de Crăciun- toate aceste și multe alte proiecte au putut fi realizate cu ajutorul fraților creștini din Europa și din spațiul ex-sovietic.                  

img_9593        

Cadoul potrivit pentru jubileu

În ajunul jubileului, lucrătorii Misiunii Biblice au primit un dar prețios. În Chișinău, pe strada Doina, a fost finisată construcția noului sediu a Misiunii. Rugăciunea de binecuvântare, la care a participat episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB) Ion Miron, a fost rostită cu o zi înainte.

img_9635

Oficii spațioase și luminoase, bucătărie, cantină,  o sală pentru adunare, depozite- toate aceastea sunt câteva elemente ce vor înlesni și ajuta la continuarea slujirii binecuvântate a Misiunii Biblice în Moldova. Nu există nici o îndoială că, în strânsă colaborare cu bisericile din țară, Misiunea va putea să vestească Evanghelia la mai mulți oameni și să aducă vestea bună acelor sate și orașe care încă se află într-un „pustiu spiritual”.                                         

“Din El, prin El și pentru El”

Ultima cântare, cântată de grupului de angajați ai Misiunii Biblice, “Din El, prin El și pentru El- Lui îi dăm toată slava” a atins într-un mod deosebit inimile celor prezenți.

img_3675

Prin această cântare, și de fapt prin întreaga lor slujire, Misiunea Biblică a declarat că în centrul tuturor activităților realizate stă Isus Cristos. El le dă putere și resurse, Lui îi cântă cântări de laudă, pentru El ei se trudesc și Lui I se închină, unicului Salvator, pentru că toată Slava Îi aparține doar Lui.

Materialele video de la programul jubiliar vor fi postate în curând pe site.

You may also like...