Ştiri interne

50 de tineri au participat la prima Școală de Vară de Apologetică

Săptămâna trecută s-a încheiat o premieră istorică pentru comunitatea Creștinilor Evanghelici Baptiști din Republica Moldova. 50 de tineri au participat la prima Școală de Vară de Apologetică unde au redefinit „Ce CREDEM şi DE CE credem?” alături de cei mai buni apologeţi ai vremii.

Printre lectorii care au predat aceste învăţături se numără: Apologetul Liviu Percy, jurnalistul Cristi Ţepeş, episcopul Ion Miron, deputatul Valeriu Ghileţchi, decanul Colegiului Teologic, Mihai Malancea, liderul comunităţii Chişinău, Vitalie Carabeţ şi profesorul de fizică, Alexandru Curbet.

Timp de cinci zile tinerii au studiat:
• Concepţii despre Lume şi Viaţă,
• Naturalismul Ateu,
• Panteismul New Age,
• Argumente pentru Existenţa lui Dumnezeu,
• Esenţa Creştinismului,
• Unicitatea lui Cristos,
• Religii necreştine majore – Islam,
• Ce este postmodernismul şi ce relaţie are cu creştinismul?
• Credibilitatea Scripturii
• Erezii pseudo-creştine: Martorii şi Mormonii
• Problema Suferinţei
• Cristos şi cultura
• Creştinii şi mass-media
• Istoria şi manipularea ei
• Lideri creştini

De ce au ales cei 50 de tineri să petreacă o săptămână în Şcoala de Vară de Apologetică?

Marcela Taşcă: „M-a provocat motto-ul „Cum să-ţi aperi credinţa”. Este o provocare zilnică la facultate, în special la filozofie. Am fost provocată să studiez şi să citesc mai mult, să mă informez cu privire la credinţele şi diferite domenii cum sunt: medicina, economia, politica etc. Acum voi şti ce să răspund la universitate colegilor şi profesorilor despre credinţa mea. De asemenea, voi invita prietenii mei la asemenea seminare. Am fost impresionată de nivelul înalt de pregătire a profesorilor care au stat în faţa noastră, lecţiile au fost foarte interesantă şi am aflat multe lucruri noi”.

Constanţa Duminică: „Am decis să particip la Şcoala de Vară de Apologetică pentru că am vrut să-mi îmbunătăţesc şi să-mi dezvolt abilităţile de vestire a Evangheliei. Cel mai mult mi-a plăcut subiectul „Concepţii despre lume şi viaţă” pentru că m-a ajutat să înţeleg felul de gândire a diferitor grupuri de oameni. Mă simt provocată să studiez mai mult, să devin o persoană influentă în societate, să vorbesc mai mult despre Dumnezeu celor care mă înconjoară. Îmi doresc să mai particip la asemenea evenimente. Simt că acesta este doar un început. Am încă multe de învăţat pentru a fi cu adevărat sare şi lumină în această lume.”

Diana Romanenco: „La baza deciziei de a merge la Şcoala de Vară de Apologetică a fost dorinţa de a cunoaşte lucruri noi şi tot ce ţine de Apologetică, adică, apărarea credinţei. Am decis să studiez mai aprofundat ca să pot spune şi altora ce am învăţat. Vreau să mai particip la asemenea evenimente, deorece în această şcoală se învaţă multe lucruri necesare în viaţa de creştin. Mulţumesc mult pentru tot.”

Constantin Cociorbă: „Mi-a plăcut ideea de a mă aprofunda în cunoaşterea despre credinţă. Subiectul despre istoria şi doctrina mai mult confesiuni şi cum să le comunic adevărul evanghelic celor din jur. Cea mai mare dorinţă a mea este să fiu o mărturie vie pentru familia mea, care nu Îl cunosc pe Domnul Isus ca mântuitor.”

Prima Şcoală de Vară de Apologetică este doar un start pentru un proiect de durată, care are drept scop creşterea liderilor creştini pentru diverse nivele şi domenii ale societăţii. Acest proiect va include seminare şi conferinţe de 2-3 zile, şcoli de vară şi instruire prin intermediul media. Evenimentul a fost organizat de Societatea Misionară Română în colaborare cu Uniunea Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii despre acţiunile de viitor, urmăriţi blogul: www.scoaladeapologetica.wordpress.com