Consiliul a făcut agenda deciziilor pentru cel de-al 33-lea Congres UBCEB

1,015 vizualizari

sovetAu mai rămas zile numărate până la cel de-al 33-lea Congres al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste (UBCEB). Pregătirile pentru evenimentul istoric sunt în plină desfășurare. Pentru aceasta în 28 și 29 august, executivul și Consiliul Uniunii au discutat punctele de pe agenda Congresului ce se va desfășura pe 18-19 septembrie 2013.

Întâlnirea consiliului UBCEB a fost găzduită de biserica „Betel” şi a avut în calitate de invitat special pe fratele Viorel Iuga, pastorul bisericii „Speranţa” din Arad, România. Acesta a încurajat membrii consiliului uniunii să slujească în aşa fel ca, în ziua în care vor sta înaintea tronului de slavă să poată să se laude cu roadele muncii lor. Inspirat din Filipeni 2:16, fratele Viorel Iuga a încurajat slujitorii din Moldova să alerge cu dedicare până la capăt şi să trăiască cu aceiaşi dorinţă sfântă precum apostolul Pavel, care se pregătea să se înfăţişeze înaintea Domnului Isus cu bucurie şi rezultate frumoase.

Юга

În contextul viitoarelor alegeri din cadrul Uniunii, Viorel Iuga a îndemnat membrii consiliului să se încreadă în Mâna Domnului şi să ceară binecuvântarea Lui peste acest proces pentru ca niciunul să nu rămână cu răni sufleteşti şi să poată continua slujirea acolo unde Domnul ne-a pus pe fiecare.

Consiliul Uniunii a revizuit câteva schimbări la Statutul UBCEB ce urmează să fie votate la Congres. Schimbările ţin de anumite norme juridice, influenţate de schimbarea Legii privind libertatea de conştiinţă, gândire şi religie.

În aceiaşi şedinţă, Consiliul Uniunii a ales liderul naţional de tineret şi responsabilă pentru departamentul surori. Prin urmare, în următorii patru ani Departamentul Tineret va fi condus de Vitalie Carabeţ, iar Departamentul Surori de Eugenia Podoleanu.

Pe masa de discuţii s-a dezbătut şi organizarea evenimentelor de Evanghelizare din perioada 7-8 septembrie în oraşul Bălţi. Unul din vorbitorii acestor evenimente va fi pastorul bisericii „Betel” din Timişoara, Samuel Tuţac.

Menţionăm că în această perioadă, în cele nouă comunităţi se vor desfăşura congrese locale la care se vor alege liderii de regiuni. Comunitatea Cahul deja a desfăşurat acest eveniment şi a ales slujitorii comunităţii pentru următorii patru ani. La cârma regiunii rămâne pastorul bisericii din Vadul lui Isac, Andrei Ciobanu. Liderul de tineret în Comunitatea Cahul a fost ales, Mihai Caraivan.

You may also like...