Românii baptişti din SUA şi Canada şi-au ales noua conducere

1,388 vizualizari

20130901_113300Din prima zi de toamnă, creştinii români baptişti de peste ocean au o nouă conducere. Convenţia Bisericilor Române Baptiste din SUA şi Canada aflată la 101 ediţie a avut ca moto: „Hristos, numai EL”!

Liderii spirituali ai Asociaţiei Baptiste Române din SUA şi Canada au fost aleşi: Eusebiu Rusu, preşedinte al ABR; Sorin Sabău, secretar general al ABR; Florin Filip, Matei Istudor şi Mircea Toma, vicepreşedinţi ai ABR.

Din relatările pastorului Daniel Brânzei pe blogul personal, acest Congres a fost un eveniment care a adunat comunitatea de români baptişti la Portland şi i-a adus pentru trei zile mai aproape de cer.

Primul cuvânt din partea Domnului a fost adus de onorabilul Petru Popovici. „La cei 95 de ani a vorbit mai bine de o oră fără schiţă şi fără să îşi piardă firul. A fost a declarație program, nu o predică; o moștenire pe care vrea să o lase generației mai tinere.

Într-o încercare de rezumat, am reținut că: ,,Unii ne-am obișnuit să spunem predici, iar alții să ascultăm predici, dar aceasta nu este creștinism. Important nu este ce facem noi înaintea lui Dumnezeu între zidurile bisericilor, ci ceea ce face Dumnezeu prin noi înaintea oamenilor din afara bisericii. Suntem azi mai mulți ca oricând în RBA, dar că suntem și mai comozi ca oricând, găsind scuze pentru toate. Am învățat să ne încredem în realizările noastre, dar că am uitat să depindem în totul de Dumnezeu” mai scrie fratele Daniel Brânzei.

Evenimentul desfăşurat în perioada 30 august – 01 septembrie, a fost transmis LIVE şi poate fi vizionat AICI.

Mai multe detalii despre acest eveniment citiţi în jurnalul electronic a pastorului Daniel Brânzei.

You may also like...