Rugăciune,  Ştiri externe,  Ştiri interne

Uniţi în rugăciune pentru Coreea de Nord

nord coreea flagÎn luna septembrie, comunitatea creștinilor baptiști din Republica Moldova sunt îndemnați să poarte pe mâini de rugăciunii creștinii din Coreea de Nord. Fiind încă o țară cu regim socialist, Coreea de Nord este un teren minat pentru creștinism, iar cei ce poartă acest nume sunt prigoniți și torturați pentru credința lor în Domnul Isus. De 11 ani Coreea de Nord ocupă primul loc în topul statelor persecutoare.

Este greu să ne imaginăm situația bisericii creștine din Coreea de Nord, pentru că noi trăim în vremuri de libertate. Nu putem să schimbăm starea lor, politica din țara lor, dar putem să ne rugăm pentru ei. Putem să fim un trup și un suflet cu ei pe genunchi, cerând protecția și proslăvirea Domnului prin viața lor.

Info despre țară

Coreea de Nord are o populație de 24,5 mln de locuitori. Capitala este orașul Phenian. Conform constituției, Coreea de Nord este o republică socialistă, dar mulți o consideră o dictatură absolută de tip stalinist, unde Kim Ir-sen a înlocuit marxismul cu ideologia juche. Pe teritoriul țării este interzis internetul și telefonia mobilă. Cetățenii nu pot părăsi liber țara, iar turiștilor li se confiscă aparatele foto la intrarea în țară și pe tot parcursul călătoriei lor sunt supravegheați de un ghid.

După criterii religioase, nord coreenii se împart în:

  • Atei – 64%
  • Şamani – 16%
  • Cheondoism – 13,5%
  • Budişti – 4,5 %
  • Creştini – 1,7%

Biserica creştină în Coreea de Nord

Numeroase știri creștine relatează situația dificilă prin care trec. În aprilie 2013, lideri creștini din Coreea de Nord au transmis un apel disperat pentru creștinii din întreaga lume: „Vă rugăm, rugaţi-vă pentru ţara noastră”.

În Coreea de Nord şi astăzi mai există lagăre de concentrare unde sunt persecutaţi aproximativ 60-80 de mii de creştini, iar alte 100 de mii sunt închiși pe viață. Dacă pentru generaţia noastră biserica subterană ţine doar de istorie şi de poveştile bunicilor, pentru nord coreeni este unica formă de închinare.

Anul trecut misiunea internaţională „Open Doors” a lansat o campanie de 100 de zile pentru Coreea de Nord. Peste 50.000 de creştini din Coreea de Nord sunt consideraţi de către autorităţi ca o ameninţare, deoarece aceştia refuză să se alăture cultului personalităţii lui Kim II-Sung, care are peste 60 de ani de activitate.

În toate topurile şi clasamentele care enumeră ţările ostile faţă de creştinism, Coreea de Nord este liderul nr. 1.

Pe lângă persecuţie, sărăcia lucie şi foametea sunt alte două probleme cu care se confruntă poporul nord coreean. La începutul anului 2013, Agenţia „Asia Press” a publicat câteva ştiri preluate de presa internaţională, care relatau creşterea actelor de canibalism. În disperare şi foame, părinţii îşi mănâncă copii, bărbaţii îşi omoară semenii pentru ai vinde sau ai mânca.

Între timp, guvernarea Coreei de Nord investeşte milioane de dolari în proiectul nuclear.

Creștinii din Coreea de Sud susțin frații de credință prin proteste pașnice
Creștinii din Coreea de Sud susțin frații de credință prin proteste pașnice

Motive de rugăciune

În pofida persecuţiilor şi greutăţilor pe care le confruntă, biserica persecutată este mereu în continuă creştere. Cei aflaţi în suferinţă te aşteaptă pe genunchi în rugăciune. Susţinerea noastră spirituală înseamnă mai multă putere şi mângâiere pentru ei. Dumnezeul nostru este îndurător şi milostiv, noi trebuie să rămânem credincioşi Lui.

  • Rugaţi-vă pentru siguranţa creştinilor din Coreea de Nord.
  • Rugaţi-vă ca acest popor să cunoască adevărata credinţă în Dumnezeul adevărat.
  • Rugaţi-vă pentru cei care Îl predică pe Hristos în această ţară comunistă.
  • Rugaţi-vă pentru creştinii , care după ce au fugit în alte ţări L-au primit pe Isus ca Domn şi Mântuitor, sunt gata să se întoarcă în patrie pentru predicarea Evangheliei în pofida pericolul de moarte la care se expun.
  • Rugaţi-vă ca produsele alimentare şi ajutorul umanitar să fie livrate celor nevoiaşi.

Cei peste 400.000 de creştini din biserica subterană, aşteaptă susţinerea ta în rugăciune.