Ştiri interne,  Tineret. Anunțul evenimentelor

PREMIERĂ CSC: Săptămâna de Misiune pentru Studenţii din Republica Moldova

“Misiunile în universități sunt unele din cele mai bune oportunități de evanghelizare în Europa de azi și, de aceea, sunt o investiție deosebită a timpului vostru”, misionar printre studenţi din Marea Britanie, Michael Ots.

În premieră pentru Republica Moldova, Comunitatea Studenţilor Creştini în colaborare cu Departamentul Lucrarea cu Studenţii din cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB) organizează Săptămâna de Misiune cu genericul: “Eşti Sigur”?

24a23d99-0381-44c8-bde3-7202a3057ae0

Deși au acces la diverse surse de informare, totuși tinerii de azi sunt, deseori, dusi în eroare de multe din acestea. Genericul pe care ni l-am propus vine să pună la îndoială ceea ce cunosc sau cred că cunosc studenții despre anumite subiecte ce vor fi abordate în săptămâna de misiune. Grupul-țintă sunt studenții din or. Chișinău și dorim să-i provocăm să-și pună întrebări “dificile” la care și-ar dori să obțină un răspuns. Câteva din aceste de întrebări ar fi: “Ești sigur că Dumnezeu e vinovat de suferințele noastre”? “Ești sigur că viitorul tău este determinat de Dumnezeu?”

Temele care vor fi abordate: “Existența lui Dumnezeu și viitorul meu”, “Suferința” și “Relațiile și dragostea.”

Saptamâna de Misiune va fi organizată în perioada 5-7 mai, 2015 și va fi structurată în două părți. Prima parte va fi realizată în incinta cantinei Universității Pedagogice “Ion Creangă” la prânz. Studenții vor primi câte un prânz gratuit și în timp ce vor lua masa, invitatul special, Michael Ots, va ține un discurs. Cea de-a doua parte va avea loc seara în incinta Centrului pentru Copii și Tineri ARTICO, unde într-o atmosferă prietenoasă și cu muzică plăcută, participanții vor avea parte de gustări la cină și, desigur, un discurs din partea lui Michael Ots.

Pentru realizarea acestui proiect avem nevoie de susținere în rugăciune pentru resurse umane, materiale și financiare.

Nevoi de rugăciune pentru acest eveniment:

  • Întruniri de echipă productive în planificare.
  • Creativitatea echipelor de voluntari și a oaspeților.
  • Permisiunea administrației Universitatii de a desfășura evenimentul.
  • Ne rugăm pentru 150 de studenți să participe în fiecare zi.
  • Mesaje relevante prezentate de speakeri.
  • Colaborare cu biserica locală.
  • 20$ vor acoperi cheltuielile pentru participarea unui student la eveniment.
  • Dezvoltarea relațiilor de prietenie cu studenții noi.
  • Integrarea studenților în familia CSC după eveniment.

Credem și sperăm că vom fi martorii unui rod bogat pentru veșnicie în urma acestei slujiri deosebite și că, apoi, vom putea împărtăși cu voi bucuria de a vedea studenții moldoveni cu o minte și viziune înnoită pentru viitorul și țara lor.