Ştiri externe

Liderii comunităţii baptiste internaţionale participă la primul forum misionar în Ucraina

forum kiev

În premieră, comunitatea creștinilor baptiști din Ucraina participă la un Forum Misionar organizat de Uniunea Baptistă cu motto-ul: „Iată-mă, trimite-mă”. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai comunităţii baptiste internaţionale, preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste (AMB), John Upton, secretarul general al Federaţiei Europene Baptiste (EBF), Tony Peck şi vicepreşedintele EBF şi preşedintele Uniunii Baptiste din România, Otniel Bunaciu.

În deschiderea evenimentului, preşedintele Uniunii Baptiste din Ucraina, Veceaslav Nesteriuk a menţionat: „Haideţi să deschidem inimile noastre, să auzim vocea Duhului Sfânt pentru a auzi şi învăţa cum în condiţiile vremurilor pe care le trăim să transmitem vestea bună. Haideţi să ascultăm chemarea Lui şi să răspundem: „Iată-mă, trimite-mă”. 

Preşedintele AMB, John Upton în discursul său a subliniat: „Duhul este putere!” Acesta a atras atenţia participanţilor la o parte foarte importantă în lucrarea lui Dumnezeu, care este îndeplinită de Duhul Sfânt. John Upton a provocat creştinii din Ucraina să înveţe să aibă încredere în Dumnezeu, indiferent de îndoielile care vin în viaţa noastră pentru a ne sustrage de la înaintarea spre ţintă.

„Dumnezeu şi astăzi mai foloseşte un susur liniştit şi îl face o voce puternică. El şi astăzi foloseşte oameni timizi şi face din ei soli îndrăzneţi şi curajoşi. El şi astăzi mai foloseşte oameni simpli ca mine şi ca tine, şi îi transformă într-o lumină eficientă pentru lume” a subliniat John Upton.

Otniel Bunaciu, preşedintele Uniunii Baptiste din România şi vicepreşedintele EBF a venit la forum cu mesajul: „Curajul de a fi martor pentru Hristos AZI!”. El a menţionat că oamenii din generaţia noastră sunt indiferenţi faţă de durerea altora, faţă de bolnavi, văduve şi orfani. Noi creştinii trebuie să avem altă atitudine. „Biserica trebuie să aibă o viziune evanghelică. Misiunea noastră, nu trebuie să fie o sarcină în plus a bisericii. Misiunea este esenţa existenţei bisericii pe pământ. Creştinii ar trebuie să fie preocupaţi de vestirea Evangheliei, nu de dispute teologice interne. Isus a venit să vindece oamenii în această lume. Lumea vorbeşte doar despre noutăţi rele, drame, suferinţă. Cine, dacă nu creştinii, vor aduce vestea bună a Evangheliei omenirii?” a subliniat Otniel Bunaciu.

La eveniment au participat peste 2500 de delegaţi din Ucraina, Rusia, Asia, Europa de Vest şi America de Nord. Creştini de pe tot globul s-au unit să glorifice pe Dumnezeu, căutând să asculte în închinare vocea Lui, cu o inimă deschisă care strigă: „Iată-mă, trimite-mă!”

Primul Forum Misionar din Ucraina s-a desfăşurat în perioada 30-31 august şi a fost găzduit de Centrul Expoziţional „Expo Plazza” din Kiev. Evenimentul a fost transmis LIVE. Înregistrările video şi alte detalii le puteţi vedea pe site-ul Uniunii Baptiste din Ucraina.