Ştiri externe

Otniel Bunaciu preia conducerea EBF

oti bunaciuÎn perioada, 25-28 septembrie, oraşul Bratislava găzduieşte întâlnirea executivului şi a consiliului Federaţiei Europene Baptiste (EBF). Liderii Uniunilor Baptiste din Europa, Orientul Mijlociu şi partenerii acestora vor alege noul preşedinte EBF. La eveniment participă şi episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, Ion Miron.

Rolul de preşedinte pentru următorii doi ani îi revine preşedintelui Uniunii Baptiste din România, pastorul Otniel Bunaciu. Aflat săptămâna trecută la Chişinău, pentru lucrările celui de-al XXXII-lea Congres al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, Otniel Bunaciu ne-a împărtăşit că este pregătit pentru rolul de slujire ce îl va avea în următorii doi ani la nivel european. „Nu pot să spun că am emoţii, primesc acest rol ca un mandat de slujire, pentru că în comunitatea baptistă funcţiile de conducere sunt percepute ca slujire. Sunt gata să mă dedic pentru următorii doi ani pentru binecuvântarea creştinilor din toată Europa cu tot ce îmi stă în putinţă. Cu această ocazie vă îndemn să vă rugaţi pentru fraţii şi surorile noastre din tot acest spaţiu şi în mod special pentru creştinii din Siria, ca Domnul să îi protejeze. În acelaşi context, este necesară susţinerea în rugăciune a creştinilor din statele vecine Siriei: Iordania, Liban şi alte state care fac o slujire enormă acordând ajutor şi îngrijire refugiaţilor din Siria.”

Pe agenda Consiliului EBF se numără subiectele:

  • Unitatea și diversitatea din viața mișcării Baptiste,
  • Mărturia Baptistă într-o lume religioasă diversă,
  • Traficul de persoane și drepturile minorităților,
  • De ce au nevoie baptiștii de istorie?”

Alianţa Mondială Baptistă, este reprezentată de secretarul general, Neville Calam.

Lucrările acestei întâlniri au fost deschise de un program divin cu participarea unui cor românesc, format din creştini baptişti din Viena şi Krems, la biserica „Palisady” din Bratislava.

Consiliul EBF se adună odată pe an. Următoarea întâlnire va avea loc în septembrie 2014 la Bucureşti.

EBF adună peste 770 de mii de baptişti din 52 de Uniuni şi Convenţii, plus 7 biserici afiliate. Geografi EBF cuprinde uniuni şi convenţii baptiste din Eurasia, Orientul Mijlociu şi Apropiat. EBF este parte a Alianţei Mondiale Baptiste şi organul reprezentantiv a acestei familii în spaţiul euro-asiatic.