RO / RU

Am deschis conferinţa: "Respectă principiile înţelepciunii Dumnezeieşti!"

952 vizualizari

DSC07669Momente înălţătoare, clipe de har în închinare, inimi jubilând de bucurie şi reverenţă în faţa Domnului! Aşa au început tinerii din comunitatea Chişinău prima conferinţă de tineret din această toamnă. Conduşi în laudă şi închinare de grupul bisericii „Isus Salvatorul” au declarat că vor inimi în care răutatea să nu stea, inimi în care doar El să domnească, inimi deschise pentru Domnul nostru.

“Toată închinarea, toată adorarea Ţi-eţi dăruiesc o Domnul meu, numai TU eşti veşnic, numai Tu eşti vrednic, Doamne numai Tu eşti minunat” au cântat tinerii cu o voce, o inimă şi un gând.

Şi El, Creatorul a fost astăzi de partea noastră. Razele strălucitoare ale soarelui mângâie inimile şi încălzesc şi mai mult atmosfera specială de la conferinţa „Respectă principiile înţelepciunii Dumnezeieşti”!

Pentru că rugăciunea este respiraţia fiecărui creştin, nu am început ziua noastră de zidire fără un moment de rugăciune în grupuri mici. Tinerii au cerut binecuvântarea Domnului peste această zi şi peste inimile lor.

Motto-ul conferinţei: “Frica Domnului este începutul înţelepciunii; toţi cei ce o păzesc au o minte sănătoasă, şi slava Lui ţine în veci.” Psalmul 111:10

UPDATE: S-a deschis prima sesiune a conferinţei “Respectă principiile înţelepciunii Dumnezeieşti”!

Un proverb spune: “Înţeleptul învaţă din greşelile altora, prostul din greşelile lui, iar nebunul nici din ale altora, nici din ale lui”.

DSC07715

I.PRINCIPIUL ONOAREI:

 • Onoarea e o sămânţa care te califică ca persoană cu calităţi nobile – păcatul este produsul dezonoarei. Onoarea este dorinţa de a răsplăti pe cineva pentru caracterul lui deosebit.
 • Onoarea este o mireasmă deosebită – mireasma onoarei este la fel de distinctă, ca şi sudoarea dizonoarei.
 • Standartul/nivelul onoare – presupune seriozitatea şi stăruinţa cu care ne trăim onoarea, demnitatea ca om, ca om a lui Dumnezeu. Se manifestă prin supunere şi ascultare ca dovadă de onoare.
 • Răsplata celor care te onorează – cei care ne onorează se califică la o relaţie specială cu tine.
 • Cum să recunoşti persoana dizonorării – înşelăciunea/dezonoarea este locul de naştere a tuturor durerilor. Primul pas spre dezonoarea este să îţi doreşti ceea ce nu ai meritat.

Onoarea este o sămânţă, onoarea este o lege, onoarea este o mireasmă. Învaţă pe alţii onoarea.

“Tot ceia ce refuzi să înveţi de la părinţi/oameni, va trebui să înveţi prin propriile dureri”.

II.PRINCIPIUL DIFERENŢEI

 • Deosebirea ta va decide importanţa ta.
 • Similaritatea ta îţi creează confortul tău, însă, diferenţa ta îţi creează răsplata ta.
 • Lucrul depozitat în tine nu poate fi găsit în altcineva.

III. PRINCIPIUL MINŢII

Orice bătălie din viaţa ta este mai întâi o bătălie din mintea ta.

 • Mintea are nevoie de concentrare/focusare. Mintea are două părţi: Memorie şi Imaginaţie. Memoria îţi derulează trecutul tău, însă, imaginaţia îţi derulează viitorul tău. Tu şi eu întotdeauna vom acţiona conform persoanei la care ne gândim că suntem. Mintea este ca un magnet emoţional, ca un cal puternic şi nestăpânit. Mintea nu filtrează informaţia pe care o acumulezi, de aceea este important să ştii cum să o stăpâneşti.
 • Mintea are nevoie de instrucţiune: S-ar putea ca ceia de ce ai nevoie să fie ascuns în cineva de care nu prea îţi place.
 • Mintea are nevoie de un erou: Eroul tău îţi va determina comportamentul, energia şi modul de acţiune în diferite situaţii.

Am încheia prima parte a zilei. Am trăit până aici momente divine. Dacă vreţi să vă închinaţi cu noi, momentan cântăm: “Orice om va mărturisi că eşti Domn, Toţi genunchii se vor pleca, Binecuvântaţi vor fi toţi cei ce te vor căuta!

Hai vino acum să-L lauzi

Hai vino să-I dai Lui inima

Hai aşa cum eşti să-L lauzi

Hai aşa cum eşti n-aintea Sa, hai”

Mai multe imagini foto, vedeţi pe pagina de FACEBOOK

You may also like...