Ion Miron a participat la Convenția Bisericilor Baptiste din Italia

3,007 vizualizari

foto 1Episcopul Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova, Ion Miron, a participat la cel de-al IV-lea Congres al Convenției Biesricilor Creștine Baptiste Conservatoare Române și Moldovenești din Chieri, Italia.

Cei 24 de delegați ai diasporei din Italia au discutat cu episcopul, Ion Miron despre problemele românilor și moldovenilor aflați în străinătate. Lucrările acestui Congres au avut subiect de discuție strategii și tehnici, care să unească mai mult în colaborare bisericile din diasporă pentru înaintarea Evanghelia și să asigur mai multă eficiență în vestirea Cuvântului printre conaționalii noștri aflați la muncă în străinătate.

Evenimentul a fost găzduit de biserica baptistă moldovenească „Lumina Lumii” din oraşul Chieri, regiunea metropolei Torino, la 29 martie 2014.

Potrivit pastorului bisericii „Lumina Lumii”, Vitalie Huzun: „Cel de-al patrulea Congres a fost o întâlnire de lucru. Am discutat mai multe probleme. Am planificat proiectele din acest an şi am discutat despre starea juridică a convenţiei, dar şi alte probleme de ordin spiritual. Mulţumim fratelui Ion Miron că a fost alături de noi şi ne-a slujit prin cuvânt”, a declarat pentru site-ul nostru, pastorul Vitalie Huzun.

Pe lângă lucrările Congresului, fratele Ion Miron a slujit prin predicarea Cuvântului şi consiliere mai mulţi lideri spirituali şi membri din biserică. A avut şi întâlniri cu membrii comitetului bisericii, cu predicatorii. Pe lângă biserica baptistă de moldoveni, a mai predicat şi la două bisericile baptiste române „Golgota” şi „Emanuel” din Torino.

foto 2

Convenției Biesricilor Creștine Baptiste Conservatoare Române și Moldovenești din Italia a fost instituită în urma mai multor întâlniri a pastorilor români şi moldoveni din diasporă. Oficial a fost înfiinţată la 25 septembrie 2010, la Milano cu votul a 23 de delegaţi. Decizia a fost unanimă, iar astăzi din componenţa convenţiei fac parte 5 biserici şi 2 filiale sau puncte de misiune a bisericilor membre. Primul Congres al Convenţiei, a pus un stâlp de aducere aminte în istoria baptistă din diaspora Italiei la 7-9 ianuarie 2011.

Diaspora moldo-română din Italia numără sute de mii de cetăţeni vorbitori de limbă română, aflaţi cu traiul sau la muncă în această ţară. Nevoia lor după Dumnezeu este mare, iar creştinii baptişti trebuie să fie o forţă pentru lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu şi acolo.

Nevoi de Rugăciune:

Doar zona oraşului Torino numără peste 100 de mii de români şi moldoveni. Rugaţi-vă pentru ca Dumnezeu să ne folosească pentru trezirea moldovenilor, românilor, dar şi a italienilor din această zonă şi pentru lărgirea Împărăţiei lui Dumnezeu.

 

You may also like...