RO / RU

Afganistan: Un deputat cere pedeapsa cu moartea pentru creştini

1,240 vizualizari

christian-afghan-88Deputatul parlamentului din Afganistan, Nazir Ahmed Hanafi a propus să fie introdusă pedeapsa cu moartea pentru cei, care renunţă la islam şi se convertesc la creştinism, aşa cum cere „Shariat” (Codul moral şi legea religioasă a islamului), transmite MohabatNews.com.

Potrivit deputatului, aceasta va ajuta să oprească creşterea intensivă a creştinilor între afgani, atât în ţară, cât şi peste hotare.

„În mare parte poporul afgan îl acceptă pe Cristos în India. Aceasta este o insultă pentru legea islamică şi potrivit Coranului, trebuie să fie pedepsită,” – a declarat parlamentarul.

Propunerea lui Nazir Ahmed Hanafi a venit în urma unei emisiuni, dedicate creşterii creştinismului în Afganistan.

Anterior, un alt membru al parlamentului din Afganistan a anunţat, că în India unde locuiesc o mie de afganistani refugiaţi s-a deschis o comunitate creştină sub denumirea „Biserica afganilor”, ai cărei membri sunt foştii locuitori din or. Kabul.

Un alt parlamentar, Abdul Latif Pedram a emis o declaraţie în care a menţionat că motivul creşterii rapide a creştinismului este prezenţa forţelor SUA în Afganistan.

Totodată, preşedintele parlamentului, Abdul Rauf Ibrahimi a condamnat orice activitate care constribuie la răspândirea creştinismului în ţară şi a poruncit Comitetului pentru Securitatea naţională „să abordeze serios această problemă”.

Liderii islamişti consideră, că răspândirea creştinismului este o ameninţare a securităţii naţionale.

Avertismentele lor cu privire la influenţa creştinismului au fost frecvente în ultima perioadă.

Consiliul Islamic din Afganistan, cu îngrijorare, a anunţat preşedintele Hamid Karzai despre creşterea lucrătorilor creştini din străinătate în Afganistan.

 Autor: Iuliana David

You may also like...