Nevoi de rugăciune,  Ştiri externe

INDONEZIA: Autorităţile demolează Bisericile la cererea grupărilor islamice

biserica daramate indonezia

Rugați-vă pentru creștinii din provincia Aceh, o zonă islamică a Indoneziei, care asistă la demolarea, aprobată de oficialități, a bisericilor lor, în ciuda drepturilor constituționale la libertate religioasă.

La începutul lunii octombrie, un grup de tineri islamici au organizat o demonstrație, cerând ca bisericile neautorizate să fie demolate. Răspunzând cererii musulmanilor, autoritățile locale au capitulat, chiar dacă un grup de oameni au dat foc, din inițiativa lor, unei biserici din satul Suka Makmur, în 13 octombrie, la prânz. Demolările oficiale au început în 19 octombrie, când trei biserici au fost demolate. Deși autoritățile au anunțat că vor demola, pe lângă cele trei, alte șapte biserici, până la sfârșitul lunii doisprezece biserici au fost dărâmate. Nu se știe câte din cele douăzeci de biserici din zonă vor mai fi închise sau distruse. Inițial, autoritățile au cerut ca bisericile să fie demolate chiar de către creștini. „Cum am putea să facem așa ceva?” a întrebat Paima Berutu, unul dintre liderii bisericii, mirându-se de decizia luată. „Este imposibil [pentru noi să o dărâmăm]… Unii dintre noi, bărbați și femei, au privit de departe [când au dărâmat-o]. A fost foarte dureros.”

Indonezia este țara cu cei mai mulți musulmani din lume. O mie de biserici au fost închise începând cu 2006, când noile reglementări au făcut aproape imposibil ca reprezentanții bisericii să mai obțină aviz de funcționare. Ne referim aici în special la provincia Aceh, singura provincie în care s-a implementat legea sharia. Atacurile recente au determinat mulți creștini să își părăsească locuințele, de teama de a nu cădea victime ale acestora.

Organizația Barnabas a aflat săptămâna trecută de taberele unde s-au refugiat aceștia: una de 3000 de creștini, alta de 1500 de creștini. Ne străduim să trimitem urgent ajutoare.

Rugați-vă pentru frații și surorile în Cristos din Indonezia care asistă la demolarea bisericilor lor și sunt hărțuiți de localnicii musulmani. Rugați-vă ca autoritățile să nu mai cedeze în fața presiunilor grupurilor islamice, ci să respecte legile care garantează, prin Constituție, libertatea religioasă. Rugați-vă, de asemenea, împotriva fricii care a venit peste biserica din Indonezia și ca Dumnezeu să îmbărbăteze inimile creștinilor de acolo, ca aceștia să rămână credincioși lui Cristos.

Sursa: ŞtireCreştine.ro