START Ramadan 2015: “30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană”

1,991 vizualizari

Ramadan 2015  site cover 720x340

Anual musulmanii din întreaga lume dedică 30 de zile Postului numit şi Ramadan. Ramadanul este una din cele mai importante practici în islam. Pe tot parcursul lunii Ramadanului (Ramazan), de la răsăritul soarelui până la asfinţitul lui, nimic nu trebuie să se atingă de buzele unui musulman. În anumite ţări, nu se permite să înghită chiar saliva. Această lună este şi o lună a socializării, marcată cu mari sărbători după apusul soarelui. Scopul postului din timpul zilei este să spui „nu” lucrurilor fireşti şi să meditezi mai mult la Dumnezeu şi la învăţăturile Quranului. Postul este considerat obligatoriu. Deoarece calendarul lunar este mai scurt decât calendarul solar, luna Ramadanului vine în fiecare an cu 11 zile mai devreme, perindându-se astfel, prin toate anotimpurile anului.

Islamul este a doua religie în lume în ceea ce privește numărul de adepți, după creștinism, și continuă să atragă tot mai mulți oameni.

În 1993 un grup de 20 de lideri a mai multor Organizaţii Creştine Internaţionale au conceput ideea care astăzi se numeşte: 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană”. Astăzi aceasta este o mișcare creștină internațională de mijlocire pentru musulmanii din toată lumea. Scopul acestei acțiuni este să ne amintească de cea mai puternică și accesibilă cale de a evangheliza: rugăciunea. Nu toți avem chemare și putem să mergem în misiune în țările musulmane, dar toți putem să ne rugăm, iar Dumnezeu ascultă rugăciunile făcute cu credință și conform voii Sale. Știm că este voia Lui să ne rugăm pentru mântuirea popoarelor.

Echipa Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova vă cheamă la “30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană”. Vizitaţi în fiecare dimineaţă site-ul oficial www.baptist.org.md/ro pentru a vedea motivul zilei de rugăciune şi faceţi-vă timp să mijlociţi pentru răscumpărarea lumii islamice. Haideţi şi noi să stăm cu ei în post şi rugăciune, pentru salvarea lor eternă.

PS: Menţionăm că anual echipa ŞtiriCreştine.ro traduce Ghidul de rugăciune: “30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană” şi este distribuit Bisericilor care îl solitică.

You may also like...