Ziua 1-Ramadan 2015: “O cotitură fără precedent” (18 iunie)

1,356 vizualizari

În zilele noastre vedem cea mai extinsă mişcare de convertire a musulmanilor la creştinism din toată istoria.

Timp de aproape paisprezece secole, islamul şi creştinismul s-au angrenat la o competiţie spirituală pentru câştigarea miilor de suflete ale bărbaţilor, femeilor şi copiilor. În primele douăsprezece secole şi jumătate, islamul s-a dovedit clar a fi învingător.

De când profetul arab Mohamed a fondat religia sa în anul 622, zeci de milioane de creştini au fost măturaţi în Casa Islamului, nume pe care musulmanii îl oferă imperiului religios global care cuprinde mai mult de 1,6 miliarde de adepţi azi.

Ramadan 2015  (42)

Dar cum rămâne cu cealaltă latură? Au existat vreodată mişcări musulmane, mişcări cu cel puţin o mie de credincioşi botezaţi, care s-au convertit de la islam la creştinism? Până de curând, răspunsul surprinzător este NU. În perioada primilor 350 de ani din istoria islamului, deşi populaţiile de factură creştină din Orientul Mijlociu până în Spania au fost cucerite de armatele islamice şi mai târziu convertite la credinţa islamică, a existat o singură mişcare în cealaltă direcţie. În 982, istoria înregistrează 12,000 de musulmani arabi care au fost botezaţi şi s-au convertit la creştinism. Alte două mişcări au avut loc în secolele XIIXIII în regiunile care astăzi se numesc Liban, respectiv Libia. Acestea au fost urmate de şase secole de secetă fără înregistrarea vreunei mişcări de convertire – pe când islamul a crescut continuu.

Apoi în anul 1870, în îndepărtata insulă Java, a început prima mişcare modernă de convertiri, urmată un deceniu mai târziu de o altă mişcare, în 1890-1920, în Etiopia. Secolul al XX-lea şi-a făcut apariţia odată cu zbuciumul global al celor două războaie mondiale şi cu criza economică mondială. Din anul 1967 începem să vedem o altă mişcare, de această dată având mai mult de două milioane de musulmani, din nou în Indonezia, care au fost botezaţi în sute de biserici creştine.

Odată cu ultimele decenii ale secolului al XX-lea, totuşi, roata începe să se învârtă. Izbucnesc mişcări în Algeria, Asia Centrală Sovietică, Bangladesh şi Iran. Este acest număr istoric, incredibil al mişcărilor de convertire de la islam la creştinism care face secolul al XXI-lea, secolul nostru, cel mai remarcabil. În primii paisprezece ani ai secolului al XXI-lea, noile mişcări musulmane de convertire la creştinism au izbucnit în lumea musulmană, din Africa de Vest până în Indonezia. Doar secolul al XXI-lea a văzut mai mult de şaizeci şi nouă de mişcări musulmane de întoarcere la Cristos. În zilele noastre, vedem cea mai măreaţă şi extinsă mişcare de întoarcere a musulmanilor la Cristos din istorie.

Cum ne putem ruga?

Nu este o coincidenţă faptul că valul mişcărilor musulmane de întoarcere la Cristos a adus în paralel o sporire a rugăciunilor pentru lumea musulmană. Mişcarea „30 de Zile de Rugăciune” tocmai aniversează 23 de ani. Rugaţi-vă ca Duhul lui Dumnezeu să continue a lucra în lumea musulmană, aducând milioanele islamului la conştientizarea nevoii lor de mântuire doar în Cristos!

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...