VITALIE FEDULA, vine la CNT 2016: “Dedicare şi Credincioşie”

4,047 vizualizari

vitaliefedula_pastorisussalvatorul

Vitalie Fedula este pastorul Bisericii “Isus Salvatorul” din or. Chişinău și profesor de Noul Testament la Universitatea Creștină “Divitia Gratiae”. S-a născut în satul Cărpineni, raionul Hânceşti, Moldova, într-o familie creştină cu 6 copii. La vârsta de 17 ani, L-a primit pe Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor. În perioada anilor 1988-1990, a fost în rândurile armatei sovietice. În anul 1990, L-a mărturisit pe Domnul în apa botezului în cadrul Bisericii „Betel” din or. Chişinău.

În 1990, a încheiat un legământ de căsătorie cu Larisa și împreună ca soț și soție au mers în școala slujirii la Institutul Biblic “Emanuel” din Oradea, România. În 1996, s-a întors acasă și s-a dedicat lucrării cu tinerii, iar din 2001, slujește ca pastor ordinat în cadrul Bisericii “Isus Salvatorul” din or. Chişinău.

Din anul 1997, este profesor la Colegiul Teologic Pedagogic unde a predat cursurile de Teologie comparată, Teologia și practica închinării, iar în prezent predă cursurile de Introducere în Noul Testament și Teologia Noului Testament la Universitatea „Divitia Gratiae”. În perioada anilor 2000-2004, a studiat la cursurile de masterat în cadrul Institutului TCM, iar în perioada 2005-2008, susține teza de doctorat în cadrul Gordon Conwell Seminary din SUA cu tema: „O viziune pentru o creștere sănătoasa a bisericii locale”.

You may also like...