Slides,  Ştiri interne

O seară specială cu prietenii în prag de Crăciun: “Când Isus trece pe alături”

10884707_10204799423637789_1328147159_n

Ultima întâlnire din seria serilor de evanghelizare a adunat la o seară specială în prag de Crăciun, prietenii. Biserica Baptistă din Vadul lui Isac, a pregătit spiritual întreaga biserică şi comunitate pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, vestind Evanghelia de la mic şi până la mare, într-un lanţ de întâlniri speciale pentru diferite categorii de persoane.

“Vine ceasul când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în Duh şi în Adevăr”, a fost salutul de bun venit al fpastorului Andrei Ciobanu, citând cuvintele Domnului Isus din Ioan 4:23. Un bun venit cu provocarea unei vieţi schimbate: “Dacă ceasul tău e astăzi? Fă o hotărâre pentru El. Ai şansa unui nou început!” a îndemnat păstorul, pregătind inimile celor prezenţi pentru mesajul din partea Lui Dumnezeu.

Pastorul Cameron McGhill din SUA a continuat cu aceeaşi accentuare a momentului potrivit pentru acceptarea Lui Isus, punând întrebarea: “Oare nu este acum momentul potrivit să fii mântuit?”

Tema predicii sale a fost “Când Isus trece pe alături”, în care a ţinut să accentueze cât de important este să facem la fel cum Zacheu a procedat în Luca 19: a aflat că Isus trecea prin Ierihon, a căutat să ÎL vadă în ciuda multor impedimente de natură fizică şi morală, şi în final L-a invitat în casa lui, predându-şi inima Domnului.

“Trebuie să înţelegem că pentru Zacheu aceasta era unica şi ultima posibilitate să ÎL întâlnească pe Isus. La fel poate fi pentru fiecare dintre noi. Aceasta poate fi ultima ta şansă să vii la Dumnezeu”, a declarat pastorul Cameron, continuând cu aspectul important al transformării care vine în urma naşterii din nou: “Transformarea interioară se vede în exterior; atunci când se schimbă relaţia dintre noi şi Dumnezeu se transformă şi relaţiile cu cei din jur.”

Rugăciunea lui fierbinte, spune el, este ca “Numele Isus Cristos, cel mai scump nume care îl găsim în Scriptură, să devină cel mai scump pentru fiecare om prezent în sală.”

“În seara aceasta a răsunat Cuvântul Evangheliei cu putere! Isus este aici. Şi tu şi noi suntem aici. Oare nu este momentul cel mai potrivit ca să-L apuci de mână?… Trebuie doar să chemăm Numele Lui şi El ne va asculta…” Cu aceste cuvinte pastorul bisericii locale Andrei Ciobanu a invitat oamenii la pocăinţă, iar rugăciunea lui a fost ca Domnul Isus să îi binecuvinteze pe cei care şi-au dedicat vieţile Domnului.

Bucuria petrecerii aceste seri împreună cu cei dragi a fost prelungită cu dulci momente de părtăşie, cu un ceai cald şi multe îmbrăţişări, poze, cântări şi invitaţii la serbarea de Crăciun, care va începe cu colindul tinerilor prin sat în noapte de ajun şi se va încheia în seara zilei de 26 decembrie.

“Fiecare oportunitate de a împărtăşi Evanghelia este o mare binecuvântare. În seara aceasta la Biserica Baptistă din Vadul lui Isac, Moldova, Dumnezeu a lucrat într-un fel măreţ prin cântăreţi, vestirea Evangheliei şi a mesajului despre convertirea lui Zacheu. Colectorul de taxe care L-a întâlnit pe Isus în drumul spre Ierihon este o imagine frumoasă a harului Lui Dumnezeu. Luca 19 înregistrează această întâlnire şi ne arată că Dumnezeu poate să salveze pe oricine, indiferent de trecutul lor. Zacheu nu doar că a fost salvat, ci transformat radical, dedicându-se Lui Dumnezeu să despăgubească acolo unde adusese pagubă. Aşa cum petrecem săptămâna aceasta de Crăciun în sat, echipa noastră din Dublin, Carolina de Nord caută să vadă ce va mai face Dumnezeu prin timpul nostru aici în Moldova”, ne-a împărtăşit cu emoţii Cameron McGill, păstorul Bisericii Dublin First Baptist Church, Carolina de Nord.

10863598_10204799423877795_1931039346_n

“A fost o seară binecuvântată… şi un mesaj foarte, foarte bun”, ne-a spus Victor Coteţ.

“Când Dumnezeu a creat lumea, El a ales seara de 23.12.2014 ca să adune oamenii din Vadul lui Isac în Biserica Baptistă şi să se întâlnească cu unii din ei. El a stabilit fiecare detaliu, a ales locul, a ales oamenii şi astfel am avut o seară minunată… o seară în care fiecare a putut să se apropie de Dumnezeu şi să-şi umple golul din inimă. Dar cel mai important este că Dumnezeu şi-a dus planul la îndeplinire”, a punctat şi Gheţivu Natalia

Aceasta a fost ultima seară de evanghelizare din organizată de Biserica Baptistă din Vadul lui Isac în parteneriat cu Dublin First Baptist Church din Carolina de Nord. De asemenea părtăşii cu scop evanghelistic au avut parte femeile, familiştii, tinerii, copii şi profesorii din Vadul lui Isac.

Naşterea Mântuitorului este un prilej foarte bun pentru a vesti Eganghelia la cei din casa şi comunitatea noastră. Biserica Baptistă din Vadul lui Isac este un exemplu demn de urmat în acest sens. Rugaţi-vă pentru toţi acei care au auzit Vestea Bună în aceste seri de evanghelizare, ca trăirea lor să fie ancorată în Domnul Isus.