Ziua Națională de Rugăciune pentru Ucraina

1,656 vizualizari

ziuanationaladerugaciunepentruucraina

Duminică, 13 martie, toate Bisericile din Uniunea Baptistă din Republica Moldova se unesc în post şi rugăciune pentru pace în Ucraina.

În componența Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Ucraina intră 6 asociații ale bisericilor baptiste din țară și din diaspora ucraineană din SUA, Canada, Australia, Argentina, Paraguay și Portugalia. În total, pe harta Ucrainei sunt 2284 de biserici baptiste care adună împreună peste 115 de mii de membri. Acestea au 1254 de clase în școala duminicală pentru copii și 861 de grupe de studiu biblic.

La moment, creștinii din Ucraina se confruntă cu o situație dificilă, din cauza războiului civil din estul țării.

Conform statisticilor oficiale ale Organizației Națiunilor Unite: „De la declanșarea războiului în estul Ucrainei peste 7 962 de persoane au fot ucise și cel puțin 17 811 au fost rănite”. Potrivit datelor neoficiale, numărul morților ar putea depăși cifra de 50 de mii de persoane, dar aceste cifre nu pot fi confirmate.

Biserica, prin natura ei, nu este chemată să lupte. Biserica are sarcina să aducă pace și să restabilească pacea. Doar că în vremuri de agresiune, cineva trebuie să oprească violența. În vremuri de război, frații și surorile noastre, se roagă, fac fapte bune, manifestă milă și compasiune, primesc în casele lor pe cei care trebuie să fugă din calea războiului din Est și colectează ajutoare pentru refugiați. Aceasta este poziția evanghelică. Mulți creștini spun că simt chemarea lui Dumnezeu, de a merge acolo unde se varsă sânge, să lege rănile soldaților, să se roage pentru ei și să le acorde ajutorul de care luptătorii au nevoie.

În toate bisericile din țară, creștinii se roagă pentru această situație de conflict și înțeleg că acest rău este lucrarea diavolului, și acest rău trebuie de confruntat. Bisericile Evanghelice sunt activ implicate în slujba societății prin diferite proiecte sociale, arătând dragostea lui Dumnezeu celor care în aceste momente în mod special au nevoie de aceasta.

Încercările și durerea comună a celor din Est a unit într-un efort comun Bisericile Evanghelice pentru slujirea oamenilor aflați în durere.

Peste 70 de Biserici din Donețk și Lugansk sunt izolate în zona de război. Și în aceste vremuri dificile se trudesc păstorii, frații și surorile noastre. Mulți, desigur au părăsit locuințele lor și au fugit din calea războiului, în mod special tinerii și familiile tinere. În cadrul Uniunii Baptiste din Ucraina a fost înființat un comitet, care cu ajutorul fraților slujitori distribuie ajutor umanitar în zona de conflict. Creștinii din toată Ucraina colectează haine, medicamente, produse alimentare, cămine electrice, generatoare pentru lumină și tot ce ar putea fi de folos în zona de război. Sunt echipe de frați și surori care se ocupă doar de evacuarea oamenilor din zona de război și îi transportă în alte regiuni din Ucraina.

Creștinii din Ucraina mulțumesc tuturor bisericilor din Republica Moldova pentru rugăciunile de susținere și pentru ajutorul umanitar acordat oamenilor care au suferit în urma acestui conflict armat.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
1. Pentru pace în Ucraina
2. Pentru familiile care au rămas fără case în urma bombardamentelor
3. Pentru pastorii care slujesc în calitate de capelani printre soldații aflați în zona de război
4. Pentru biserica din Donbass, care în ciuda dificultăților continuă să slujească cu dedicare oamenii în zona de război
5. Pentru trezirea spirituală a poporului ucrainean și unitatea Bisericilor Evanghelice.

You may also like...