Ştiri interne

START pentru cucerirea noii generaţii de copii şi adolescenţi (FOTO)

DSC09128Înţeleptul Solomon a lăsat pe paginile Sfintei Scripturi o povaţă: “Învaţă pe copil calea pe care trebuie să o urmeze şi când va îmbătrâni nu se va abate de la ea”. Însufleţiţi de această chemare şi dragostea pentru copii şi adolescenţi, peste 30 de lideri din toată ţara au venit la seminarul de start al cluburilor pentru copii şi adolescenţi.

În cadrul seminarul de start au fost prezentate două proiecte pentru copii şi adolescenţi, care au drept scop câştigarea noii generaţii, iar prin evanghelizarea lor să se ajungă cu mesajul mântuirii şi la părinţi.

Tomorrow Clubs vizează copii cu vârstele de la 7 şi după 13 ani. Acest program a apărut ca răspuns la nevoia şi întrebarea: Ce se poate face cu copii după taberele de vară? Şi oferă oportunitatea de a ajuta copii să construiască o relaţie corectă cu Dumnezeu, iar prin copii, acest mod de viaţă să devină un model şi pentru părinţii acestor. Totodată, copii care vin la asemenea club sunt învăţaţi să facă lucru manual, care le dezvoltă abilităţi şi deprinderi utile pentru viaţă.

YoungStars vizează copii de la 9, la 15 ani şi se adresează în mod special copiilor din afara bisericii. Are scop pur evanghelistic şi prezintă o punte de legătură între biserica locală şi cei din jur. Transmite mesajul Evangheliei într-un mod captivant şi util pentru tânără generaţie, formându-le deprinderi sănătoase pentru viaţă.

Organizatorul evenimentului, liderul naţional de tineret în cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Vitalie Carabeţ susţine că aceste două proiecte sunt două instrumente utile, necesare şi eficiente pentru câştigarea noii generaţii pentru Cristos.

“De săptămâna viitoare în peste 20 de biserici se vor da startul cluburilor pentru copii. Atât Tomorrow Clubs, cât şi Young Stars sunt proiecte de evanghelizare a copiilor şi adolescenţilor, iar prin aceştia să ajungem cu mesajul mântuirii şi la părinţi. Cluburile presupun întâlniri săptămânale de 2-3 ore. Viziunea şi dorinţa mea este ca fiecare să aibă o lucrare sau să dezvolte o lucrare cu copii din afara bisericii, pentru ai câştiga pe ei pentru Împărăţia lui Dumnezeu, iar prin ei să ajungem cu acest mesaj şi la părinţii lor. Prin aceste cluburi vrem să creştem o nouă generaţie de tineri dedicaţi lui Dumnezeu”.

Liderul clubului Tomorrow Clubs la nivel naţional în cadrul Departamentului Tineret al UBCEB, Eduard Petrenco vrea să cucerească noua generaţie de copii inteligent şi creativ.

Evenimentul găzduit de biserica “Isus Salvatorul” a fost organizat de Departamentul Tineret al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB).