Serviciu funerar în memoria lui Vlad Miron

76 vizualizari

Vlad, fiul păstorului coordonator al Bisericii „Betel” Alexandru Miron și al soției sale Aliona, pentru care mulți credincioși din Moldova s-au rugat pe parcursul ultimilor ani, și-a găsit odihna veșnică la picioarele Domnului Isus.

În data de 4 iunie, la Biserica „Betel” a avut loc serviciul funerar, unde prietenii și rudele și-au exprimat sprijinul sincer familiei îndurerate.

Cuvinte de mângâiere și speranță au fost împărtășite de episcopul Uniunii Bisericilor CEB Nicolai Vozian, episcopul Uniunii Bisericilor CCE Victor Pavlovschi, fostul episcop Valeriu Ghilețchi, episcopul asistent Serghei Ghermanov, secretarul executiv Ion Miron, păstorul coordonator pentru regiunea Bălți, Piotr Legcun și alți slujitori.

Mulți din cei care au vorbit, au recunoscut că admiră exemplul părinților care, în ciuda durerii profunde și a experienței din ultimii ani, au dat dovadă de perseverență și credincioșie ca și copii ai Domnului.

„Apreciem și vă mulțumim cu adevărat pentru dragostea care ați arătat-o copiilor în timpul luptei pentru viața lui Vlad și, în același timp, ați rămas devotați Domnului și slujirii încredințate vouă. Pentru noi toți sunteți o mare încurajare și un bun exemplu.”, a notat Ion Miron în discursul său de încheiere.

După aceasta, fratele Ion i-a invitat pe păstori să închine o rugăciune specială pentru familia Miron.

Despre speranța veșnică din ceruri a cântat o fanfară, corul de tineri, un grup de frați și alți interpreți. La acest serviciu a luat parte cunoscutul interpret Andrei Jilihovschi.

„Aproape tuturor prorocilor și slujitorilor Săi, Dumnezeu le-a frânt inimile, posibil pentru ca nimic să nu îi împiedice în slujire. Oricum nu ar fi, sunt sigur că este mai bine să ai un așa fiu în rai, decât unul sănătos care se va duce în iad. Nu știm ce ne așteaptă, dar Domnul ne spune: „plângeți-vă pe voi înșivă”. Prin urmare, trebuie să ne trăim viața ca acest băiețel: cu zâmbet.”, a spus Andrei Jilihovschi, după care a cântat psalmul: „Trăiește așa”.

În august, Vlad ar fi împlinit 8 ani. După ce a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală, Vlad a suferit mai multe intervenții chirurgicale și tratamente de chimioterapie. Părinții săi au luptat pentru viața lui cu o perseverență extraordinară, îndurând toate aceste necazuri cu blândețe și încredere în Dumnezeu. Încă două fiice cresc în familia lui Alexandru și Aliona: Inessa și Anna. Pe lângă faptul că slujește ca păstor coordonator al Bisericii „Betel”, fratele Alexandru este și profesor la Seminarul Biblic din Irpin.

You may also like...