Episcopii Nicolae Vozian și Victor Popovici au ordinat diaconii bisericii în satul Sofia

2,838 vizualizari

Un eveniment plin de bucurie a sărbătorit biserica ”Isus Salvatorul” din satul Sofia, raionul Drochia. Duminica, 10 decembrie, la serviciul solemn de închinare au fost ordinați în slujirea de diaconi frații Fedor Gîsca și Serghei Burlacu. La serviciu au participat epicopul Uniunii Bisericilor CEB, Nicolae Vozian, pastorul responsabil de regiunea Bălți, Petru Legcun, slujitori și  oaspeți din bisericile din apropiere și fostul episcop al UBCEB, Victor Popovici, care a condus serviciul de sărbătoare.

Amintim că anume fratele Victor, până a trece la slujirea în cadrul Uniunii Bisericilor CEB, a fost prezbiterul acestei biserici. După întoarcerea lui din SUA, s-a alăturat misiunii ”Purtătorii speranței” și, în acelaș timp, a hotărât să ajute biserica din localitatea natală. Pentru o comunitate mică, care la acea vreme se confrunta cu dificultăți din cauza lipsei de slujitori, acest ajutor nu a fost doar o mare încurajare, ci și a motivat creștinii la dedicare în slujire.

Într-o perioadă scurtă de timp a fost finalizată construcția unei noi Case de Rugăciune, care a fost sfințită anul trecut. După câțiva ani de pauză, în comunitate a avut loc un botez după care câteva suflete noi s-au alăturat la familia bisericii. Creștinii au început activ să evanghelizeze nu prin cuvinte, ci prin fapte, ajutând invalizii, copiii orfani, familiile nevoiașe. După post și rugăciune, mânați deDuhul Sfânt, au fost aleși și diaconii, care o să răspundă la nevoile spirituale a poporului lui Dumnezeu și, de asemenea, să ducă vestea bună locuitorilor acestui sat mare.

Pe lângă mesajele scurte de salut a păstorilor bisericilor vecine, în programul  serviciului de binecuvântare membrii bisericii locale au pregătit cântări spre slava Domnului. Grupuri formate din tineri și persoane mai în de vârstă au proslăvit dragostea și măreția lui Dumnezeu, subliniind, prin cântări, bucuria întregii biserici.

Fratele Petru Legcun, adresându-se către cei ordinați și către întreaga biserică, au adus exemplul lui Ioan Botezătorul, care,  săvârșind slujirea sa, a ajuns în pustiu (Matei 3:1).  ”De ce o persoană așa de mare, ca Ioan Botezătorul, a ajuns în pustiu, dar nu undeva în sinagoga din Ierusalim sau Sinedriu? – un slujitor adevărat trebuie să fie gata pentru orice slujire, în orice loc, pentru a pregăti calea Domnului”, a menționat în cuvântarea sa, Petru Semenovici.

Învățătura pentru diaconii ordinați, înainte de rugăciunea de binecuvântare, a fost citită de episcopul Uniunii Bisericilor CEB, Nicolae Vozian. El a amintit istorioara din 2 Samuel capitolul 23, despre cum oamenii curajoși pe timpul împăratului David luptau pentru pentru Israel și câștigau. Despre unul dintre ei, Eleazar, este scris: ”El s-a sculat şi a lovit pe filisteni până ce i-a obosit mâna şi a rămas lipită de sabie. Domnul a dat o mare izbăvire în ziua aceea...” (2 Samuel 23:10). ”Noul Testament ne spune ca sabia noastră este Cuvântul lui Dumnezeu. Și dacă voi, fraților, o să vă țineți de aceasta ”sabie cu două tăișuri”, atunci Dumnezeu vă va dărui multe victorii în luptele spiritual și slujirea voastră va fi binecuvântată”, a spus, adresându-se către slujitori, Nicolae Vozian.

La rugăciunea de binecuvântare au participat Nicolae Vozian, Victor Popovici, Petru Legcun, Costel Cheptea, Vitalie Popovici, Ivan Emciuc și Petru Mihalciuc.

You may also like...