Proiect „De la inimă la inimă”

24 vizualizari

Să te scoli înaintea perilor albi şi să cinsteşti pe bătrân. Să te temi de Dumnezeul tău. Eu sunt Domnul. (Levetic 19:32)

Pace frați și surori! Suntem bucuroși să vă anunțăm că în această toamnă va fi lansat proiectul „De la inimă la inimă” în Uniunea Bisericilor. Scopul acestui proiect este:

  • Oferirea ajutorului complex generației vârstnice;
  • Formarea abilităților spirituale și profesionale în slujire pentru persoanele în etate;
  • Formarea unei concepții biblice asupra atitudinii față de bătrâni.

În contextul creșterii sărăciei în țara noastră, este nevoie urgentă de a sprijini generația vârstnică. Sfânta Scriptură ne cheamă la aceasta: „Să te scoli înaintea perilor albi şi să cinsteşti pe bătrân. Să te temi de Dumnezeul tău. Eu sunt Domnul.” Levetic 19:32 (Ex. 20:12; Deut. 5:16; Efes. 6:3).

Credem, că prin această slujire, generația în etate ai membrilor bisericilor BCE și alți bătrâni vor primi sprijin social, material și spiritual.

Bisericile BCE din Moldova își vor extinde cercul de comunicare și interacțiune în societate și vor putea forma o imagine pozitivă a unui credincios evanghelic, în rândul celor care nu-L cunosc pe Domnul. Voluntarii care participă la proiect vor primi o experiență importantă în slujire și comunicare cu generația mai în vârstă.

Planul de desfășurare:

  • 24 septembrie, or. Chișinău. Conferință educațională privind slujirea în rândul vârstnicilor, cu participarea angajaților Universității „Divitia Gratiae”, ai Centrului medical „Emmanuel” și a slujitorilor Uniunii Bisericilor BCE din Moldova.
  • 2 octombrie. Toate bisericile BCE din Moldova. Organizarea unui serviciu divin tematic, dedicat luării în considerare a viziunii biblice asupra bătrâneții și atitudinii față de bătrâni.
  • 1 și 2 octombrie, asistență financiară pentru vârstnici. Bisericile vor pregăti pachete cu alimente de 7 kg.

Responsabil petru proiect: Ghermanov S.I. germanovs@gmail.com

Mai multe informații vor fi afișate pe site-ul nostru: baptist.org.md

You may also like...