Otniel Bunaciu a participat la cea de-a 102 Convenție a Bisericilor Baptiste din SUA și Canada

1,872 vizualizari

conventia-baptista-2-4Președintele Federației Europene Baptiste (EBF), Otniel Bunaciu, însoțit de o delegație de pastori din România a participat la cea de-a 102 Convenție a Bisericilor Baptiste Române din SUA și Canada. Evenimentul a adunat românii împrăștiați pe continentul american în orașul Hickory, scrie Revista Creştinul AZI.

În mesajul său adresat creştinilor de peste ocean, Otniel Bunaciu a vorbit despre “Curajul de a trăi fără frică”. În contextul tensiunilor din Crimeea, Siria, Israel, Nigeria, preşedintele EBF a încurajat românii din diasporă să se elibereze de frică, să îşi încredinţeze soarta în mâna Domnului, trăind plini de speranţa unui viitor cu Hristos, nu în frică de libertate, ci eliberaţi de dictatura păcatului.

Evenimentul a avut ca motto: “Iată Eu stau la uşă, şi bat”, inspirat din Apocalipsa 3:20. Aceste cuvinte surprind într-un mod subtil iminența revenirii Domnului Isus și importanța auzirii glasului Său de către Biserica vremurilor din urmă, care a devenit un loc “căldicel”, al compromisului cu lumea. În același timp, este un mesaj plin de speranță și dragoste adresat și celor care nu-L cunosc pe Isus Hristos ca Domn și Mântuitor, și care au încă marea șansă să fie salvați.

Domnul este aproape să revină, dar este și mai aproape de cel care Îl primește acum, fiind gata să aibă o relație intimă cu acesta la masa părtășiei sfinte. Este timpul pentru Biserica secolului XXI să asculte vocea Mântuitorului și să trăiască în părtășie cu El, așteptându-I și grăbindu-I venirea, trăind Evanghelia și ducând mesajul ei la o lume însetată după mântuire.

Alături de preşedintele EBF, din România a răspuns invitaţiei Preşedintelui Convenţiei bisericilor române din SUA şi Canada, pastorul Eusebiu Rusu, Daniel Maris, Rectorul Institutului Teologic Baptist din Bucuresti.

Otniel Bunaciu este preşedintele Uniunii Baptiste din România şi preşedintele Federaţiei Europene Baptiste, comunitate ce se întinde din Irlanda, până la Vladivostoc, Rusia. Din Norvegia şi din Siberia până în Egipt, Iordania, Israel. E o regiune mare geografică ce numără în jur de 700 000 de mii de baptişti.

conventie

You may also like...