Slides,  Ştiri externe

Cea mai mare convenţie baptistă din lume are un nou preşedinte

monkimage.phpCea mai mare Convenţie Baptistă din lume a înscris un eveniment istoric în biografia sa. Consiliul Internaţional al Misiunii Convenţiei Baptiste de Sud a ales un nou preşedinte, fiind cel mai tânăr din istoria acestei organizaţii. Schimbarea conducerii a venit la iniţiativa predecesorului său, Tom Elliff.

La vârsta de 70 de ani, pastorul Tom Elliff a transmis ştafeta unui pastor în vârstă de 36 de ani. Noul preşedinte al Convenţiei Baptiste de Sud se numeşte David Platt şi este pastorul bisericii “Brook Hills” din oraşul Birmingham, care numără 4500 de enoriaşi. Platt îl succede pe fostul misionar, păstor și președinte al Convenției Baptiste de Sud, Tom Elliff în vârstă de 70 de ani, care a slujit ca președinte al IMB din anul 2011.

David Platt deține diploma de licență în arte de la Universitatea din Statul Georgia de asemenea, diploma de master în teologie de la seminarul Baptist din New Orleans. Mulți creștini îl numesc pe David Platt “pastor radical”, nume care i se atribuie de la faptul că el este inițiatorul și liderul slujirii “Radical” și autorul best seller – lor “Radical” și “Follow Me”. David este căsătorit și împreună cu soția Heather cresc 4 copii.

21230-114916

Platt speră în special să folosească influența pe care o are pentru a înmulți implicarea bisericilor baptiste de Sud în misiune într-un mod care să-L glorifice pe Dumnezeu, scrie Revista Creștinul AZI.

“Mai întâi și în principal, doresc să văd IMB că îl înalță pe Hristos în centrul bisericii și al misiunii. El este Cel care va împlini Marea Trimitere. El ne-a dat bucuria de a ne implica împreună cu El. Asta înseamnă că orice va face IMB, trebuie să fim pe aceeași frecvență cu planul Său, Cuvântul Său, Duhul Său, reflectând caracterul Său. Vreau să iau orice influență pe care Dumnezeu mi-a dat-o, și mi-o va da odată cu poziția aceasta, pentru a suna cu trompeta printre urmașii lui Hristos – baptiști din Sud și cei care nu sunt în Sud – și să spun că misiunea nu este un program compartimentat. Biserica locală este agentul pe care Dumnezeu a promis că îl va binecuvânta pentru că vestește Evanghelia națiunilor. Rolul lui IMB este acela de a echipa, a împuternici și de a încuraja biserica locală să facă asta”, a declarat David Platt.

983956_10151682273009530_947383043_n

Convenția Baptistă de Sud unește 16 266 920 creștini baptiști și 44 696 de biserici locale din SUA. Aceasta este cea mai mare organizație națională baptistă din lume și la anul viitor va marca 170 ani de la fondare. În SUA Convenția ocupă locul doi după numărul membrilor ale tuturor denominațiunilor creștine. Consiliul Internațional al Misiunii trimite misionari în toată lumea, cu excepția SUA și Canadei (în aceste țări lucrează un alt organ – Consiliul Misiunii Nord Americane).

Traducere Iuliana David