RO / RU

Ziua 2-Ramadan 2015: “Afganistan – Cine caută, găseşte!” (19 iunie)

996 vizualizari

Ramadan 2015  (39)

Ucenicia este o provocare dificilă şi periculoasă într-o ţară în care statutul de urmaş al lui Isus te poate transforma într-o ţintă pentru violenţă extremistă. Totuşi, un credincios din Afganistan ne împărtăşeşte povestea sa despre felul în care căutătorii găsesc ceea ce caută.

“L-am cunoscut pe unul din noii noştri credincioşi prin intermediul unei pagini de socializare. Am fost foarte precaut în a mă întâlni cu el faţă în faţă, dar fără să vreau i-am trimis numărul meu de telefon. El a continuat să mă sune zi şi noapte, cerându-mi să ne întâlnim pentru a-i oferi nişte copii de Noul Testament. Aşa că m-am rugat în privinţa acestui lucru şi am căzut de acord să mă întâlnesc cu el. Mi-am luat adio de la familie şi mi-am pupat copiii. Alături de un alt credincios proaspăt convertit, am condus până în zona de oraş în care locuia bărbatul şi am parcat maşina departe de locul în care acesta aştepta. I-am spus prietenului meu: “Dacă nu primeşti niciun semn de la mine în decurs de zece minute, ia maşina şi ieşi din oraş imediat”.

Când l-am întâlnit pe acest frate, el m-a îmbrăţişat tare şi a fost foarte bucuros să mă vadă… dar sincer, când el încerca să se apropie de mine, încă mă gândeam cum să plec de acolo! Însă el m-a liniştit, aşa că i-am oferit cele două copii de Nou Testament şi el era încântat. A găsit ceea ce dorea de multă vreme. În următoarea zi ne-am întâlnit din nou şi el mi-a spus povestea vieţii lui…

Îl căuta pe Isus şi nu găsea ca ajutor pe cineva în oraşul în care locuia. Aşa că s-a hotărât să pună bani deoparte şi să îşi cumpere un computer de mâna a doua. A rezolvat problema conexiunii la internet şi a învăţat cum să folosească emailul şi reţelele de socializare, căutând alţi credincioşi din ţara noastră. M-a găsit pe mine în ciuda tuturor acestor provocări! El este foarte dornic să afle mai multe despre Isus, şi la fel este şi familia lui, împărtăşind cu alţii ceea ce el descoperă. Dumnezeu Îşi face lucrarea în felul Său pe care uneori nu-l înţelegem, dar Îi dăm slavă!”

Cum ne putem ruga?

Rugaţi-vă pentru cei care doresc să cunoască mai multe despre Isus în Afganistan, ca acestora să li se deschidă uşi pentru a descoperi învăţăturile lui Cristos. Rugaţi-vă pentru pacea din această ţară şi pentru libertatea de închinare şi căutare a voii lui Dumnezeu. Rugaţi-vă pentru siguranţa şi încurajarea celor care cred în secret.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...