Slides,  Ziua mondială de rugăciune

2 noiembrie 2020 – Ziua Mondială de rugăciune a femeilor baptiste

ZIUA MONDIALĂ DE RUGĂCIUNE A FEMEILOR BAPTISTE
2 noiembrie 2020

Tema:„Viață din belșug”
„Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” Ioan 10:10

Trăim vremuri unde se construiesc bariere între noi datorită războaielor și polarizărilor teologice, politice, culturale, etnice și economice. Noi, ca și femei baptiste, continuăm să dărâmăm aceste ziduri prin dragostea exprimată prin rugăciune.  Atunci când ne unim la poalele crucii și privim spre Mântuitorul nostru ca El să aducă vindecare și speranță într-o lume tulburată și frântă.

Ziua Rugăciunii este cea mai mare, cutremurătoare oportunitate de a risipi întunericul și de a iubi lumea și unii pe alții la o scară înaltă. Rugăciunea contează! Vocile noastre se înalță la Dumnezeu alături de mii și mii de surori din întreaga lume. Dumnezeu aude. Dumnezeu răspunde. Haideți să continuăm să venim împreună pentru a zdruncina lumea și a risipi forțele întunericului.

Să facem din Ziua Mondială de Rugăciune o sărbătoare specială pentru surorile din bisericile noastre. Invitați surorile de toate vârstele să participe la lucrarea de rugăciune: domnișoare, tinere mame, surori de vârstă mijlocie și surori mai mature.

Pandemia nu poate împedica rugăciunea!

(NB: Respectați toate regulile de protecție cerute de situația de pandemie!)

 

COLECTA DIN CADRUL ZILEI INTERNAȚIONALE DE RUGĂCIUNE

Vreau să vă reamintesc despre colectarea donațiilor în timpul Zilei de rugăciune. Donațiile colectate vor merge în sprijinul lucrării femeilor, atât în ​​țara noastră, cât și în străinătate. Prin donarea de finanțe, participăm astfel la slujirea menită să răspândească Împărăția lui Dumnezeu. O parte din fondurile donate vor fi destinate sprijinirii slujirii femeilor din țările sărace ale lumii, cealaltă parte pentru sprijinirea activităților departamentului pentru femei al Uniunii BCEB din Moldova. Vă mulțumim pentru toate donațiile făcute cu dragoste. Dumnezeu a binecuvântat din belșug slujirea departamentului femeilor din țara noastră, datorită sacrificiului vostru.

Puteți transmite donațiile colectate surorii responsabile din regiune.

Dumnezeu sa vă binecuvânteze!

 “Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum, şi în veci. Amin.” (Iuda 24-25)

Scumpe surori! Ați observat că anul acesta avem o nouă interfață, un nou logo, un nou format pentru Programul Mondial de Rugăciune. Scopul programului însă rămâne neschimbat. Anul acesta programul pentru Ziua Mondială de Rugăciune arată diferit. Dar, în mod tradițional, fiecare uniune continentală din Alianța noastră mondială a femeilor baptiste este reprezentată de o culoare specifică. Am combinat toate aceste culori într-un nou logo, evidențiind astfel unitatea în Hristos a tuturor surorilor Bisericii Baptiste din întreaga lume. S-a schimbat și formatul programului Zilei Mondiale a Rugăciunii.. Vizitați site-ul nostru web pentru o mulțime de informații utile, în special cu privire la Ziua Mondială de Rugăciune. Trimite-ne fotografiile și mărturiile tale despre ziua rugăciunii desfășurată în localitatea ta. Vă mulțumim că cooperați în unitate cu surorile bisericilor baptiste din întreaga lume!

Karen Wilson, Președinte al Alianței Mondiale a Femeilor Baptiste

Istoria Zilei Mondiale de Rugăciune a femeilor baptiste
Suntem noi, femeile, cele care organizăm Ziua de Rugăciune? Ori, suntem noi femei ale rugăciunii? Ziua Rugăciunii își are începutul o dată cu terminarea celui de-al doilea Război Mondial în Europa. Femeile care odinioară fuseseră pe diferite baricade ale bătăliei au înțeles că trebuie să lucreze împreună pentru a dărâma zidurile de dezbinare care au fost ridicate în timpul războiului. Durerea și cruzimea din timpul războiului au dar naștere sentimentelor de furie, și aceste femei au știut că doar Dumnezeu ar putea dărâma aceste bariere emoționale și ar putea aduce împăcare. Aceste femei erau femei ale rugăciunii. Ele s-au adunat împreună, și-au unit brațele în jurul unei alteia prin rugăciuni și astfel zidurile s-au prăbușit. Începând cu acea perioadă plină de evenimente, mișcarea Zilei de Rugăciune, între femeile baptiste a crescut. Acest ceremonial al Zilei de Rugăciune ajunge la femeile din aproximativ toate țările, unde există comunități baptiste. La moment sunt 7 Uniuni Continentale care unesc femei din 156 țări cu program tradus în mai mult de 80 de limbi. Astăzi, continuăm să vedem dezbinare în lumea noastră. Se construiesc bariere între noi datorită războaielor și polarizărilor teologice, politice, culturale, etnice și economice. Noi, ca și femei baptiste, continuăm să ne chemăm unele pe altele să dărâmăm aceste ziduri prin dragostea exprimată prin rugăciune. Atunci când ne unim, stăm alături la poalele crucii, ținându-ne de mâini în timp ce privim spre Mântuitorul nostru și Îl rugăm ca El să aducă vindecare și speranță într-o lume tulburată și frântă. Ziua Rugăciunii este cea mai mare,
cutremurătoare și inovatoare oportunitate de a risipi întunericul și de a iubi lumea și unii pe alții la o scară înaltă.
Rugăciunea contează! Vocile noastre se înalță la Dumnezeu alături de mii și mii de surori ale noastre.
Dumnezeu aude. Dumnezeu răspunde. Haideți să continuăm să venim împreună pentru a zdruncina lumea și a risipi forțele întunericului.

Studiu biblic: „Domnul este Păstorul meu” Text: Ioan 10:1-18

În iulie, o nouă președintă a fost aleasă pentru AMB a Femeilor pentru anii 2020-2025. Îi spunem un bun venit în noul rol lui Karen Wilson din Australia. Ca să aflați mai multe despre Karen, vă rugăm să vedeți scurta biografie pe site-ul nostru. Doresc să folosesc această oportunitate pentru a vă mulțumi pentru privilegiul de a vă sluji pe parcursul la ultimii 5 ani. A fost o bucurie ca să vă cunosc pe multe dintre voi din întreaga lume.
Vreau să vă las cu această provocare din Cuvânt

.
1. Cine e Păstorul oilor?
Comparația poporului lui Dumnezeu ca și oițe rătăcite fără de Păstor din Ioan 10:1-18 e preluată din Isaia 53:7. Prin aceasta, Isus are intenția mai întâi să le reproșeze conducătorilor din Israel din acele timpuri despre conducerea lor proastă. Isus le spune nu doar că ei sunt orbi (9:40), dar că ei sunt “hoți și tâlhari” (10:1) care au furat turma de la proprietarul de drept. În calitate de personal angajat, abuzează de oi și prin aroganța lor, ei eșuează în recunoașterea Păstorului cel Bun al oilor și a-L lăsa să intre. Metafora este dificil de urmărit, întrucât Isus își schimbă punctul de referință în imagine: El este în același moment „Păstorul oilor” (10:3), care trebuie lăsat înăuntru de un „Portar” (10:3), și El este și “Ușa oilor” (10:7). Este mai ușor de urmărit istoria prin analiza temelor generale ale dezaprobării lui Isus a păstorilor falși și afirmarea lui Isus că este singurul Păstorul adevărat. “Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” (Ioan 10:10b)

Un staul condus de un impostor
Acești păstori „fură, înjunghie, prăpădesc” oile (10:10). Este dificil pentru oi ca să asculte de ei (10:8) deoarece ei știu că vocea lui Dumnezeu e diferită; viața și dragostea nu rănăște și nu cauzează suferință. Viața nu e găsită în locuri unde ești abuzat și închis într-un loc îngust, unde nu poți trăi. Isus e un altfel de Păstor. Prin El, oile sunt „mântuite” (10:9) de frica constantă a păstorilor abuzivi și autoritari. Viața în stalul lui Isus e diferită. Prin intrarea Lui în staul, oile sunt mântuite, dar nu sunt înrobite de pereții staulului; Isus este Ușa. Ele pot „întra, ieși și găsi pășune” (10:9). Aceasta este o imagine a unui loc unde poți veni acasă, dar de asemenea, este o imagine a libertății, a ieșirii și a explorării, găsind noi pășuni pentru hrană și o viață îmbelșugată de bucurie: “Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” (10:10). Isus este ușa atât pentru adăpost, cât și pentru libertate.

Gândiți-vă și evaluați experiența bisericii din care faceți parte. Este ea un loc sigur, unde puteți găsi refugiul? Este un loc deschis, unde puteți explora libertatea și abundența vieții?

Aduceți mulțumiri lui Dumnezeu pentru „portarii” buni ai bisericii, pentru oamenii care vă conduc bine și slujesc ca Isus. Nu este nimic mai atrăgător decât o Biserică, unde Isus este Păstorul și portarii î-L recunosc pe El și î-L lasă înăuntru. Să știți că prima voastră loialitate este față de Isus, adevăratul Păstor. Staulul îi aparține lui Isus, nu oamenilor. Și Dvs. aparțineți lui Isus. Trebuie să ascultați vocea lui Isus.

2. Există și alte staule?
„Păstorul cel bun” își cunoaște oile Lui (10:14) dar staulul Lui nu este unicul staul. Mai sunt și alte oi, care nu sunt din staulul acesta (10:16) care îi aparțin lui Dumnezeu. Acest adevăr este uneori dificil de înțeles. Mintea noastră este egocentrică și preocupată de sine. Dacă Ioan a scris în Efes la sfârșitul secolului I (așa cum tradiția crede), s-ar fi putut inspira din dezbinarea creștinilor. Au fost cei care au venit la Hristos dintr-un context evreiesc și cei care au venit dintre neamuri. (Efeseni 2:11-13).
Dificultățile din biserică au rezultat din naționalism – atât evrei, cât și greci. Dar Dumnezeu nu a venit „și nu numai pentru neamul acela, ci și ca să adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiți” (11:52).

Există doar un singur Păstor pentru toată turma – oricare ar fi staulul uman sau portarul. Oile sunt identificate atunci când aud glasul Păstorului și ele sunt atrase de ea (10:16). Prin urmare, va fi o singură turmă, deoarece există un singur Păstor pentru toate (Efeseni 2:14-22)
Biserica a fost împărțită. O parte din această divizare e necesară, întrucât suntem legați de biserica din care facem parte și de multe ori nu avem nici o ocazie de a vizita alte biserici. Dar, câteodată creăm diviziuni, unde Isus dorește unitate. Viața din abundență nu vine decât atunci când recunoaștem că Dumnezeu nu se limitează doar la oamenii care arată și acționează ca și noi sau care aparțin bisericii noastre. Cei care aparțin lui Hristos sunt chemați să iasă și să știe că există și alte turme, și ele de asemenea aparțin lui Hristos. Dacă ei aparțin Lui, ei trebuie să aparțină și nouă, pentru că noi suntem ai lui Hristos. Apostolul Pavel folosește imaginea Trupului lui Hristos pentru întreaga biserică, nu doar pentru comunitatea locală. Când ne conectăm, resursele se revarsă și toți experimentăm o viață minunată.

Împărtășiți experiența Dvs despre biserica globală. Există istorii care v-au mișcat și de la care ați învățat? Cum v-au șocat și cum v-au îmbogățit diferențele de cultură?

Rugați-vă împreună prin stațiile continentale, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru celelalte turme și pentru viața pe care ne-o arată în toate colțurile mici ale lumii prin surori și frați. Câteodată oamenii din diferite părți ale lumii vin la noi. Putem cu adevărat îmbrățișa oamenii, care au o piele, naționalitate sau cultură diferită? Gândiți-vă împreună la ce ați putea face ca biserica Dvs. să accepte mai mult oamenii „diferiți”. Rugați-vă pentru celelalte turme și pentru unitatea Dvs.

UNIUNEA FEMEILOR BAPTISTE DIN ASIA

Rugați-vă pentru țările Asiatice

HONG KONG – Rugați-vă pentru restaurarea păcii și a ordinii. Rugați-vă pentru tânăra generație ca să se comporte matur, pentru a recâștiga bunăstarea generală a societății rănite, în loc să reacționeze violent din furie. Rugați-vă pentru biserici ca să stea în spărtură, în modurile acceptabile și plăcute lui Dumnezeu.
INDONEZIA, MYANMAR, VIETNAM – Rugați-vă pentru ca să fie eliminată bariera conflictelor etnice și ca
oamenii să se îndrepte spre stabilitate și progres. Rugați-vă ca bisericile să fie mai unite și credincioșii să continue să împărtășească Cuvântul lui Dumnezeu cu pasiune, în ciuda persecuțiilor.
CHINA, INDIA, MYANMAR, PAKISTAN – Rugați-vă pentru depășirea persecuției creștinilor. Rugați-vă pentru creștini ca să fie îndrăzneți în împărtășirea Cuvântului, în ciuda restricțiilor din țară, și ca mai mulți bărbați și femeisă fie salvați.
Rugați-vă împotriva injustiției sociale față de femeile în anumite țări din Asia.
BANGLADESH, INDONEZIA, SRI LANKA, THAILANDA – Rugați-vă pentru stabilitatea politică în țările
acestea.
Rugați-vă pentru țările care prezintă mai mare riscuri de dezastre naturale (Indonezia, India, Japonia, etc.)
COREEA DE SUD și DE NORD – ca să fie una, uniți în Domnul pentru a sluji împărăției lui Dumnezeu. Rugați-vă ca surorile noastre din Coreea de Sud să fie folosite de Dumnezeu pentru a avea un impact asupra națiunii, aducând transformare asupra femeilor din următoarelel generații, ca acestea să aibă iubească rugăciunea și slujirea.
FILIPINE – rugați-vă ca legea înaintată privind căsătoria persoanelor de același sex și divorț să nu fie adoptată.

Rugați-vă ca Dumnezeu, prin Duhul Său cel Sfânt, să călăuzească și să dea îndrăzneală credincioșilor ca să
împărtășească Evanghelia.
1. Lăudați pe Dumnezeu pentru noul Comitet al țărilor Asiatice condus de Dr. Vernette Myint San (Mayanmar).
Lăudați-l pe Dumnezeu pentru o întrunire cu succes a liderilor în August 2019.
2. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru eficiența, integritatea si cooperarea în cadrul diferitelor organe membre. Rugațivă ca să ni se alăture mai mulți tineri în slujire.
3. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru extinderea țărilor membre ale AMBF.
4. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru reînnoirea viziunii si a pasiunii. Rugați-vă ca să putem fi întotdeauna atenți la Marea Trimitere care ne-a fost încredințată. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru un parteneriat eficient între statele membre.
5. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru toate binecuvântările primite în ultimii ani, iar statele AMBF laudă si onorează pe Dumnezeu.

FEMEILE BAPTISTE DIN AMERICA DE NORD

Nevoi de rugăciune:
1. În timp ce căutăm să ne lărgim orizonturile si să creștem, rugați-vă ca Dumnezeu să arate unde noi trebuie
să ne îndreptăm si cum am putea extinde cercul nostru pentru a răspândi Evanghelia și ajunge la mai multe
femei.
2. Rugați-vă ca femeile de toate vârstele, nivelul de educație, culorile si înclinațiile politice să se simtă
binevenite si încurajate să se alăture femeilor baptiste din America de Nord pentru a câștiga pentru Hristos
fete si femei.
3. Rugați-vă ca Domnul să dea putere femeilor baptiste să se poată împotrivi tuturor formelor de nedreptate cu care se confruntă fetele si femeile în societate.
4. Rugați-vă ca femeile baptiste să fie unite în promovarea respectului si grijii pentru creația lui Dumnezeu.
5. Rugați-vă ca Domnul să ridice lideri cu inima dedicată Domnului, care să fie bune exemple în bisericile și comunitățile noastre.
6. Rugați-vă pentru creșterea oportunităților de conexiune, comunicare si unitate între comunitățile baptiste,
care vor avea drept scop întărirea si încurajarea slujitorilor pentru a extinde trupul lui Hristos.
7. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne binecuvânteze din abundență cu resurse materiale în așa fel încât să putem fi
o binecuvântare pentru alții, iar în mod special să ajutăm persoanele vulnerabile din societatea noastră.

UNIUNEA FEMEILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN PACIFICUL DE SUD VEST

Nevoi de rugăciune:
1. Rugați-vă pentru independența si triumful justiției în Papua de Vest.
2. Rugați-vă împotriva legilor care au drept scop legalizarea eutanasierii, avortului si canabisului în unele dintre țările si regiunile noastre.
3. Rugați-vă împotriva impactului rău al violenței domestice (cele mai mari rate ale violenței din întreaga lume se află în regiunea Pacific).
4. Rugați-vă ca să nu fie distruse recifele de corali, iar insulele mici să nu fie inundate.
5. Rugați-vă pentru creșterea spirituală a nou-formatei comunități de femei baptiste din Papua Noua Guinee.
6. Rugați-vă pentru noile echipe de conducere la nivel continental si de țară, ca acestea să se unească si să se
bazeze pe înțelepciunea Divină în exercitarea funcțiilor lor.
7. Rugați-vă pentru creșterea numărului de femei care participă la conferințe, evenimente și părtășie.
8. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru numirea lui Karen Wilson din Australia ca noua președintă a comunității de
femei.
9. Lăudați-l pe Dumnezeu pentru liderii naționali, atât ai Uniunilor Baptiste din Fijia, cât și din Noua Zeelandă, și pentru sprijinul deschis al femeilor din comunitate.

UNIUNEA FEMEILOR BAPTISTE DIN AFRICA

Nevoi de rugăciune:
1. Ne rugăm ca Dumnezeu să ridice o altă generație de femei care să-și extindă lucrarea în Africa și nu numai.
2. Îi cerem lui Dumnezeu să reînnoiască pasiunea femeilor baptiste din Africa în domeniile misiunii și
evanghelizării.
3. Ne rugăm ca bisericile să colaboreze cu guvernele, precum și cu partenerii pentru a sprijini persoanele
vulnerabile.
4. Îi cerem lui Dumnezeu să ridice lideri temători de Dumnezeu, care vor schimba sistemele politice și
economice existente, punând în aplicare o bună guvernanță pentru a spori creșterea economică, a crea mai multe oportunități de muncă și a îmbunătăți standardele de viață pentru persoanele care trăiesc sub pragul
sărăciei.
5. Ne rugăm pentru o pace și o reconciliere durabile în întreaga lume. Fie ca inimile frânte să fie vindecate si
să găsească odihna în neschimbata bunătate si credincioșie a lui Isus.
6. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru puterea Sa de a ne dărui viață.
7. Îl lăudăm pe Dumnezeu că Uniunea Misionară a Femeilor din Nigeria a sărbătorit 100 de ani în aprilie 2019.
8. Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru modul cum a lucrat în zona rurală, în Coasta de Fildeș.
9. Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru femei în rugăciune, sprijin si părtășie, pentru zidirea bisericii.
10. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru femeile care slujesc din toată inima, în ciuda discriminărilor și violenței
împotriva lor. Ne rugăm ca Dumnezeu să le dea putere și curaj.

UNIUNEA FEMEILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN MAREA CARAIBELOR

Nevoi de rugăciune:
1. Rugați-vă ca politicienii să-și predea viața lui Isus Hristos și să caute îndrumarea și călăuza Lui în luarea
deciziilor înțelepte pentru îmbunătățirea insulelor.
2. Rugați-vă pentru copiii afectați de orice formă de abuz acasă sau la școală. Rugați-vă ca în școli să existe o
toleranță zero pentru agresiune și violență.
3. Rugați-vă ca crimele violente comise de tineri să înceteze și să existe respect pentru autoritate, lăcașurile de
cult și demnitatea vieții umane. Rugați-vă ca tinerii să-și predea armele și să se întoarcă la Isus.
4. Rugați-vă pentru poporul din Bahamas devastat de uraganul Dorian. Rugați-vă ca bisericile, casele, școlile
și infrastructura generală să poată fi restaurată cât mai curând, astfel încât oamenii din Bahamas să poată
reveni la o oarecare normalitate.
5. Rugați-vă pentru bisericile baptiste din Grenada și Barbados ca membrii lor să fie dedicați lui Dumnezeu și
să existe o renaștere în aceste insule. Rugați-vă ca să existe o unitate mai mare între bisericile din Barbados.
6. Rugați-vă pentru eradicarea violenței bazate pe gen și îmbunătățirea abilităților parentale.
7. Rugați-vă pentru ca femeile mai tinere care se implică în lucrarea de slujire cu femeile să fie mai dedicate.
Rugați-vă ca femeile mai în vârstă să mentoreze femeile mai tinere și să fie bune îndrumătoare pentru ca
lucrarea să continue spre gloria lui Dumnezeu.

UNIUNEA FEMEILOR CREŞTINE BAPTISTE DIN EUROPA

Nevoi de rugăciune:
1. Rugați-vă pentru pace în țările din Orientul Mijlociu. Condițiile de viață din taberele de refugiați sunt foarte
grele. Mulți refugiați încearcă să meargă în Europa în condiții foarte proaste și nu sunt întotdeauna bineveniți
în țările gazdă. Rugați-vă ca țările gazdă să îi vadă cu ochii lui Hristos și ca fiecare orfan să găsească o
familie.
2. Rugați-vă pentru o trezire în Europa, unde mulți creștini sunt egoiști și călduți. Rugați-vă să se pocăiască și
să devină pasionați de Hristos.
3. Rugați-vă pentru Europa si Orientul Mijlociu, care se confruntă cu criza economică si consecințele ei.
4. Rugați-vă ca autoritățile să lupte împotriva sclaviei moderne și a traficului de persoane (femei, copii și
bărbați – tineri muncitori – care vin din Europa de Est în Europa de Vest).
5. Rugați-vă ca tânăra generație – care nu are nicio speranță, nu are valoare și se simte pierdută – să-l întâlnească pe Isus, care este calea, adevărul și viața.
6. Rugați-vă pentru cei persecutați din cauza credinței lor.

ALIANȚA MONDIALĂ BAPTISTĂ [AMB] ŞI DEPARTAMENTUL FEMEILOR DIN AMB

Rugăciune: Tată ceresc, venim înaintea ta ca femei valoroase, gata să fim la dispoziția Ta, dispuse să facem tot ceea ce ne chemi Tu să facem. Vrem să fim credincioase. Vrem să fim puternice. Vrem să lucrezi prin noi pentru a străluci lumina si iubirea Ta, astfel încât cei din jurul nostru să poată cunoaște si dragostea Ta. Te rugăm să ne ajuți să ne încurajăm reciproc pe parcursul slujirii noastre.

Oferă-le noilor noștri lideri tot ce au nevoie pentru slujirile la care i-ai chemat să le facă, ajută-i să conducă bine. Aceasta este lucrarea Ta, Părinte. Ne-ai arătat mereu că avem multe lucruri pe care dorești să le înfăptuiești prin noi. știm că vezi această lucrare ca fiind importantă pentru Împărăția Ta. Te rog să ne dai, ca lideri, înțelepciunea de a învăța lucrurile pe care Tu le spui. Lumea are nevoie de Tine. Mulțumim pentru privilegiul de a Te sluji.
În Numele lui Isus ne rugăm, Amin!

Scopul nostru este de a conecta femeile baptiste din la nivel global, deoarece credem că atunci când femeile baptiste se reunesc în Hristos, Dumnezeu creează un „șalom” pentru toți. Vă rugăm să vă rugați ca Dumnezeu să lucreze puternic prin aceste oportunități de conectare și ca șalomul Său să aibă impact asupra vieților nostre.

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că a răspuns la rugăciune și pentru că a condus Comitetul de căutare la slujitorii noștri aleși: președintele Karen Wilson și secretarul trezorier Sherrie Cherdak. Vă rugăm să vă rugați pentru ei în timp ce se adaptează la aceste noi roluri și rugați-l pe Dumnezeu să le folosească puternic în lucrare pe parcursul mandatului lor de cinci ani. Vă rugăm, de asemenea, să vă rugați pentru noul nostru președinte al Alianței Mondiale Baptiste, Tomás Mackey. În cele din urmă, vă rugăm să vă rugați ca secretarul nostru general al AMB, Elijah Brown, să aibă înțelepciune și putere în timp ce conduce AMB și călătorește pentru a-i reprezenta pe creștinii baptiști din întreaga lume.

COLECTA DIN CADRUL ZILEI INTERNAȚIONALE DE RUGĂCIUNE

Preaiubite surori! Să facem din Ziua Mondială de Rugăciune o sărbătoare specială pentru surorile din bisericile noastre. Invitați surorile de toate vârstele să participe la lucrarea de rugăciune: fete, tinere mame, surori de vârstă mijlocie și surori mai mature.

Vreau să vă reamintesc despre colectarea donațiilor în timpul Zilei de rugăciune. Donațiile colectate vor merge în sprijinul lucrării femeilor, atât în țara noastră, cât și în străinătate. Prin donarea de finanțe, participăm astfel la slujirea menită să răspândească Împărăția lui Dumnezeu. O parte din fondurile donate vor fi destinate sprijinirii slujirii femeilor din țările sărace ale lumii, cealaltă parte pentru sprijinirea activităților departamentului pentru femei al Uniunii BCEB din Moldova. Vă mulțumim pentru toate donațiile făcute în ultimul an, Dumnezeu a binecuvântat din belșug slujirea departamentului femeilor din țara noastră, datorită sacrificiului vostru.

Puteți transmite donațiile colectate surorii responsabile din regiune. Dumnezeu sa vă binecuvânteze!
„Iar Aceluia care poate să vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale, singurului Dumnezeu, Mântuitorul nostru, prin Isus Hristos, Domnul nostru, să fie slavă, măreţie, putere şi stăpânire, mai înainte de toţi vecii, şi acum, şi în veci. Amin.” (Iuda 24-25).

PROIECTELE PENTRU ZIUA DE RUGĂCIUNE 2020:

1. Noi vedem: Nouă ne pasă – Un set de resurse împotriva violenței domestice pentru bisericile locale
Organizații: Femeile Baptiste din Pacific și Femeile Baptiste din Australia
Persoane responsabile: Elissa Macpherson și Yvette Cherry, președinte al BWP și ABW, Țară: Australia
Regiunea Pacificului are cele mai înalte rate ale violenței domestice în lume. În timp ce ratele sunt mai răspândite în Insulele Pacific, statisticile spun că într-o săptămână, o femeie este ucisă în Australia din cauza acestei probleme. Aceste probleme afectează de asemenea pe cei din bisericile locale. Păstorii caută resurse ca să le ajute să lucreze cu această problemă. Aceste 2 organizații de femei se reunesc pentru a dezvolta un set de resurse pentru bisericile baptiste din Australia.

2. Seră hidroponică

Organizația: Adăpostul dragostei Casa Copiilor
Persoane responsabile: Păstor Bora Hem, Păstor Hong Sina Mon, Director și părinți de cămin Țara: Cambodgia. Acest proiect va aduce beneficii sociale și economice copiilor din Adăpostul Dragostei Casa Copiilor. La moment există deja 3 sere și ar dori să mai construiască încă una. Serele asigură hrană pentru locuință, iar vânzările din seră ajută la acoperirea unor cheltuieli. Dacă se va putea construi o altă seră, veniturile din a 4-a seră vor merge direct către acoperirea costurilor de educație a copiilor.

3. Proiectul BFA de educare și implicare a Bisericii
Organizația: Frumusețea din cenușă
Persoana responsabilă: Chrissy Duke, US Director, Țara: SUA/Africa de Nord
Dezvoltarea de seminare practice și accesibile de antrenare a părinților și liderilor din biserică pentru a dobândi cunoștințe și priceperea de a acționa prin implicare locală și implicare globală. Întrucât această slujire are sediul în nordul Africii, va fi o oportunitate pentru a ajuta oamenii de aici să înțeleagă problema traficului de ființe umane atât la nivel local, cât și global.

4. Îngrijirea și împărtășirea adăpostului casnic
Organizația: Asociația Femeilor Baptiste din Asia, Hong Kong
Persoana Responsabilă: Latika Paul, Președinte, Țară: Hong Kong
Îngrijirea și împărtășirea adăpostului casnic lucrează ca să împuternicească femei aflate în criză, pentru a le
îngriji, învățându-le abilități pentru a-și dezvolta traiul și pentru a împărtăși dragostea lui Dumnezeu. Ei au grijă de femei de toate categoriile, dar în mod special de femei și familiile care aparțin minorităților etnice, din
comunitățile neprivilegiate și femeile oprimate din Hong Kong.
Domnul să vă binecuvinteze!

Cu dragoste,

Nicolae Vozian, Episcopul UBCEB RM

Eugenia Podoleanu, Coordonatoarea Departamentului surorilor UBCEB RM

tel.: 069907707; email: eugenia_podoleanu@yahoo.com