Mesajul Alianţei Mondiale Baptiste: “Crăciunul ne reamintește misterul Întrupării”

1,467 vizualizari

Callam2Cu mâinile pline de sânge, virusul Ebola lovește fără milă comunitatea de oameni cauzând pierderi incalculabile. Când acest lucru are loc, am putea fi ispitiți să întrebăm “Unde este Dumnezeu?” Iar apoi, atunci când oamenii ținuți prizonieri în capcana fricii solicită legi sociale să ridice ziduri pentru a ține afară străinul care este suspect și nedorit, s-ar putea să fii ispitit să întrebi “Ce s-a întâmplat cu omenirea?”

În aceste vremuri vine Crăciunul și ne reamintește misterul Întrupării. Prin Fiul, Dumnezeu a locuit printre noi; Dumnezeu a experimentat furia neșansei, durerea respingerii și durerile morții. În Isus, Dumnezeu umblă pe drumul disperării, traversează deșertul singurătății și poartă haina celui alungat care suferă mizeria excluderii.

Dumnezeu cunoaște cu ce ne confruntăm când descurajarea amenință statornicia credinței. Dumnezeu cunoaște când, înainte de coșmarul holocaustului adus de o infecție, mușcăm din fructul confuziei și bem vinul disperării. Dumnezeu vede când ne ospătăm la masa nepăsării și lăsăm rezolvarea pe mâna presei datorită instinctului de autoconservare în loc să ne îndeplinim menirea de a ne iubi aproapele.

Cel care, în Isus, este Dumnezeu adevărat și om adevărat, cunoaște bucuriile și întristările noastre. Dumnezeu înțelege triumfurile și eșecurile care ne însoțesc în călătoria pământească. Prin Întrupare, Dumnezeu ne cheamă să ne amintim de misterul dragostei divine, de minunea compasiunii divine și de miracolul harului divin. “Și Cuvântul s-a făcut trup și a locuit printre noi plin de har și de adevăr” (Ioan 1:14).

Nu suntem singuri. Dumnezeul care a coborât pe Pământ să trăiasă printre noi și care s-a urcat la ceruri după ce a fost părtaș firii noastre pământești, încă este cu noi. De fapt, în Isus Hristos, noi am devenit “părtași firii dumnezeiești” (2 Petru 1:4).

Vedem triumf în mijlocul tragediei și o nădejde vie în timp ce mergem pe cărarea presărată cu calamități. Dumnezeu, care s-a apropiat de noi în Isus încă este cu noi. Dacă stăm lângă resursele care sunt disponibile la Domnul întrupat și înviat, nu vom suferi soarta celor necredincioși.

Neville Callam

General Secretary

Baptist World Alliance

Sursa: Revista Creştinul Azi.ro

You may also like...