Pastorul Valeriu Ghileţchi a fost numit raportor pentru Raportul: “Ultra sexualizarea copiilor” la APCE

1,443 vizualizari

valeriu ghiletchi apce_editat

Pastorul Bisericii “Isus Salvatorul” din Chişinău și deputatul moldovean Valeriu Ghileţchi a primit două noi misiuni de co-raportor şi raportor în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Comisia de Monitorizare a APCE a numit Preşedintele Comisiei Afaceri Sociale şi Dezvoltare Durabilă, Valeriu Ghileţchi în calitate de co-raportor pentru Macedonia. Aceiaşi sarcină a primit-o şi fostul co-raportor pentru Republica Moldova, Lize Christoffersen. În prezent Macedonia se confruntă cu o criză politică, iar sarcina celor doi co-raportori este o misiune dificilă. Similarităţile în problema Macedoniei cu Republica Moldova, califică noii co-raportori pentru misiunea care li s-a încredinţat. În acest mandat de monitorizare a Macedoniei, deputatul Valeriu Ghileţchi reprezintă grupul PPE, iar Lize Christoffersen grupul Socialist din cadrul APCE.

În urma votului de încredere primit din partea Comisiei Afaceri Sociale pe care o conduce, Valeriu Ghileţchi a primit misiunea de raportor pentru un raport sensibil cu titlul: “Ultra sexualizarea copiilor”. Proiectul are drept scop protejarea minorilor de influenţa negativă a materialelor cu tentă sexuală. Informaţia sexuală afectează dezvoltarea şi formarea copiilor, de aceea este foarte important să avem instrumente legislative care să ofere o protecţie sigură viitoarei generaţii.

Mandatul de raportor în cadrul APCE este acordat unui delegat pentru 5 ani. Misiunea şi scopul principal a acestui rol este monitorizarea instituţiilor democratice.

Amintim că până în prezent, în activitatea sa la APCE, Valeriu Ghileţchi a fost primul deputat moldovean care a fost ales în rol de raportor şi preşedinte de Comisie în două mandate consecutive la APCE.

Valeriu Ghileţchi este pastorul Bisericii Baptiste “Isus Salvatorul” din Chişinău. În primii ani de independenţă ai Republicii Moldova, își ia licența în Teologie şi începe activitatea didactică la Colegiul Teologic Pedagocic din Chişinău, unde va fi decan până în anul 1998, când obține primul mandat de deputat. Următorii opt ani, după expirarea mandatului de deputat, sunt dedicați slujirii în calitate de Episcop al Uniunii Bisercilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova, după care a urmat funcția de Președinte al Federației Baptiste Europene.

You may also like...