Provocarea EBF pentru liderii baptişti din Rusia şi Ucraina

1,686 vizualizari

bunaciu tony peck

Federația Europeană Baptistă (EBF) a provocat liderii ruși și ucraineni să emită o Declarație Comună făcând apel pentru pace în contextul părerilor diferite cu privire la conflictul din estul Ucrainei, anunţă site-ul oficial EBF.org

Recursul vine din partea Secretarului General al EBF Jony Peck și Președintele EBF Otniel Bunaciu. Deși baptiștii din ambele țări s-au întâlnit pentru a discuta despre crearea unor modalități de a răspunde la conflict, ei și-au exprimat diferite opinii cu privire la aceasta.

Ei au remarcat că baptiștii cred într-o biserică care are libertatea de a căuta gândirea lui Hristos, fără interferențe sau presiuni de stat, și a salutat ocaziile când baptiștii ruși și ucraineni au încercat să facă acest lucru.

De asemenea, ei au subliniat modul în care baptiștii ruși sunt „de înțeles în cauză” în privința declarațiilor din partea guvernului SUA, care par a sugera un sprijin pentru o escaladare a militarizării conflictului.

“A existat speranța că baptiștii ruși ar fi un martor profetic în situația creată, în special ceea ce privește începerea războiului și, de asemenea, în legătura cu drama umană care acum are loc în Estul Ucrainei. Este foarte posibil că noi, cei din Occident, nu apreciem pe deplin perspectiva Rusiei privind evenimentele din Crimeea și din Estul Ucrainei, noi trebuie să ascultăm mai atent și să aflăm mai mult. Cu toate acestea, ca frați și surori baptiști noi, de asemenea, auzim preocupările și strigătele care vin din familia noastră din care fac parte baptiștii ucraineni care suferă atât de mult împreună cu întreaga lor țară și care își văd țara separată și apoi devastată de războiul pe care ei nu și l-au dorit și pe care ei nu l-au început. De asemenea, ne doare să vedem că acest război este atât de ușor și necritic susținut de evanghelicii din Rusia. Ceea ce arată ca suport necritic pentru o parte al acestui conflict ce trebuie să fie abordat. Un ”acord negociat” va fi credibil numai dacă se adresează ”greșelilor și neajunsurilor a tuturor părților implicate în acest conflict. Ar fi o mărturie cu mult mai puternică la ceea ce este posibil să Îl recunoaștem pe Hristos ca Domn dacă liderii baptiștilor ruși și ucraineni ar putea emite o Declarație Comună ce solicită pace, recunoscând diferențele lor, dar care dincolo de dorințele lor vor căuta să vadă o modalitate de a încuraja cele două națiuni să găsească o cale de a trăi în pace unii cu alții. Este oare prea mult să credem că aceasta ar putea fi încă posibil?”, se notează în apelul EBF.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, lupta între forțele ucrainene și rebelii pro-ruși a luat mai mult de 5,000 de vieți din aprilie încoace.

Traducere de Lilia Halitov

You may also like...