Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 8-a – Ramadan 2015: “Chad: oportunitatea din inima Africii”

african school

Musa locuieşte împreună cu familia lărgită într-un sat mic din Chad. El este în primul an de şcoală şi îşi împarte clasa şi învăţătorul cu încă 210 alţi elevi. Majoritatea timpului trebuie să stea pe jos pentru că nu sunt destule bănci. Din păcate, învăţătorul vorbeşte franceză, o limbă pe care nu o prea înţelege, el vorbeşte araba Chad.

De multe ori Musa şi colegii lui merg degeaba la şcoală pentru că învăţătorul lor nu vine la ore. Atunci când învăţătorul e acolo, petrec majoritatea timpului repetând ceea ce spune învăţătorul. Chiar dacă Musa e bun la memorat lecţiile, el nu înţelege de fiecare dată ceea ce învaţă. Va termina oare şi el clasele primare la fel ca şi copii din Chad, fără să ştie să scrie şi să citească?

Verişorul lui Musa, Abdallah, locuieşte în alt sat. Tatăl lui Abdallah este imanul satului. Petru el numeroşii lui copii şi educaţia lor este importantă şi şcolile publice din zonă nu se ridică la standardul dorit. El a cerut creştinilor să vină şi să deschidă o şcoală pentru copii lui. Abdallah îşi iubeşte şcoala. El este unul dintre cei 20 de elevi (fraţii lui şi câţiva vecini care îşi permit să plătească taxele unei şcoli private). Învăţătorul lui poate să predea atât în franceză, cât şi în arabă Chad. Lui îi place să audă Istorioarele Biblice pe care învăţătorul le spune în fiecare dimineaţă. E aşa de diferit faţă de a recita ceva fără măcar să înţelegi ce!

Catastrofica situaţie a educaţiei publice din Chad a condus musulmani din ţara să ceară şcoli creştine pentru copii lor, primind astfel o mai bună educaţie pentru generaţia viitoare şi făcând-o părtaşă la binecuvântările împărăţiei lui Dumnezeu.

Cum ne putem ruga?

Pentru oferte educaţionale mai bune pentru copii din Chad. Ca învăţătorii să aibă înţelepciunea şi curajul să înveţe şi să demonstreze mesajul lui Cristos. Ca sămânţa Cuvântului lui Dumnezeu să aducă rod şi multe familii să Îl urmeze pe Isus.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro