Simion Moraru este noul diacon ordinat în Biserica “Betania” din Cărpineni (FOTO)

5,864 vizualizari

DT6A8013

Biserica “Betania” din Cărpineni se bucură de un nou slujitor dedicat lucrării de diacon. Duminică, 20 iulie, conducerea Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din republica Moldova a oficiat serviciul de ordinare la diacon a fratelui Simion Moraru.

La rugăciunea prin punerea mâinilor au participat Episcopul UBCEB, Ion Miron, preşedintele Comunităţii de Hînceşti, Andrei Chicerman, pastorul Bisericii nr. 2 din Cărpineni, Nicolae Podoleanu, pastorul Bisericii din Horjeşti, Petru Sîrbu, misionarul Pavel Clipa din România şi alţi prieteni ai Bisericii din Cărpineni.

DT6A7951

În mesajul său de ordinare, episcopul UBCEB, Ion Miron a oferit noului diacon un model de: “Slujire în umilinţă după exemplul Domnului Isus”.

“Vedem umilinţa Domnului Isus în slujirea Lui de mântuire pe pământ în primul rând prin întrupare. Naşterea Lui în chip de om, a fost un act profund de umilinţă. Dumnezeul Universului a luat chip de om, neputincios. Al doilea act de umilinţă în viaţa Domnului Isus a fost suferinţa. A acceptat suferinţa pentru ca să plătească preţul căderii şi păcatului în locul omenirii. Moartea este al treilea act al umilinţei. A acceptat moartea, pentru că era unica soluţie de a plăti preţul răscumpărării. Şi ultimul act de umilinţă a fost îngroparea. A trebuit să accepte un mormânt rece, pentru ca să putem cunoaşte gloria şi măreţia Lui prin înviere”, a explicat episcopul, Ion Miron.

Preşedintele Comunităţii Hînceşti, Andrei Chicerman

Preşedintele Comunităţii Hînceşti, Andrei Chicerman

Pastorul responsabil de Comunitatea Hîncești, Andrei Chicerman, inspirat din 2 Timotei 2:15, a îndemnat noul slujitor, dar și adunarea să caute să se înfățișeze înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, care nu are de ce să îi fie rușine, ca un lucrător bun care împarte drept Cuvântul Adevărului.

“Dumnezeu ne încearcă ca să ne facă pregătiţi pentru înfăţişarea înaintea Lui. Fă bine lucrarea lui Dumnezeu, ca atunci când acest mandat se va încheia, de nimic să nu îţi fie ruşine. În acest mandat de slujitor, ai datoria de a împărţi şi de a răspândi Vestea Bună adevărului, atât celor credincioşi, cât şi necredincioşi. Împarte drept Cuvântul Adevărului”, a conchis Andrei Chicerman.

Cu îndemnuri şi mesaje de încurajare au venit şi ceilalţi pastori veniţi la eveniment. Fiecare au împărtăşit gânduri din Scriptură şi experienţe utile din viaţa lor de slujire.

Atmosfera de bucurie a fost completată de programul bogat în cântări la care au participat familii, tineri şi copii.

DT6A7798

Bucuria dedicării familiei Moraru în slujire a fost trăită la maxim şi de membrii Bisericii locale şi oaspeţii evenimentului. Bucuraţi-vă împreună cu familia “Betania” din Cărpineni, urmărind Galeria FOTO înserată mai jos.

You may also like...