IMPRESIILE tinerilor de la Conferinţa de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015

1,696 vizualizari

11953248_10207308091318725_2375158230579009196_n

Fiecare eveniment ne marchează şi produce în noi emoţii pozitive, ne influenţează anumite decizii şi ne ajută să găsim răspunsuri la multe întrebări. Conferinţele de Tineret au în mod special această misiune. Nici Conferinţa de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015 la care au participat peste 200 de tineri nu face excepţie de la regulă în acest sens. Mai jos am cules câteva impresii de la tinerii care au acceptat provocarea #ÎnnoireSpirituală2015 şi au fost în satul de vacanţă “Brăduleţ” din Vadul lui Vodă în perioada, 15-21 august.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (7)

Tatiana este studentă şi ne-a împărtăşit că a rămas foarte impresionată de modalitatea simplă, dar totodată profundă de a prezenta Evanghelia în discuţii cu cei care vor să cunoască adevărul exersată de Vlad Crîznic. “Am rămas foarte încurajată de aceste exerciţii. Am înţeles că nu e chiar atât de complicat să porţi o discuţie cu un ateu sau un agnostic, important e să fiu mereu deschisă pentru comunicare şi pregătită. Acum nu o să îmi mai fie frică şi o să împărtăşeşc credinţa şi cunoştinţele mele cu prietenii şi colegii mei”, ne-a împărtăşit Tatiana.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (2)

Marin ne-a spus că: “Deobicei scopurile mele când mergeam într-o tabără era în primul rând să cunosc o fată, şi pe urmă mă gândeam la sufletul meu în legătură cu Dumnezeu, aceasta este singura tabără în viaţa mea unde am uitat că acolo sunt fete, nu am poftit pe nimeni şi nu m-am gândit să fac vreo prietenie cu cineva, spun asta, că este cea mai mare problemă a băieţilor, adică a mea era până acum, mai întâi fetele şi pe urmă celelalte lucruri, am avut un pic de probleme înainte de tabără, în ultimul moment nu doream deloc să vin, dar m-am rugat, bani nu aveam, am lucrat la cineva câteva nopţi să fac bani dar oricum, banii au venit de la Domnul din altă parte, nu m-am aşteptat ca o să fie aşa multă teorie, predici şi lecţii, deşi îmi exploda capul de atâta predică, nu doream să se termine niciodată, am absorbit totul ce s-a putut de înghiţit din ce s-a predicat. Timp de 6 zile parcă am trăit o stare de bucurie sufletească şi frământări, când vorbeau predicatorii parcă vorbea Dumnezeu prin ei, aşa de fain, paharul sufletului meu s-a umplut 500%, nu 100%, să fi ştiut că o să fie aşa de bine, eu împrumutam bani şi mai luam vreo două persoane cu mine. Acum am impresia că dacă nu veneam la această tabără aş fi pierdut totul. L-am cunoscut pe Dumnezeul Adevărat, am fost slujiţi de nişte îngeri, SUFLETUL MEU ESTE PLIN DE ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU, s-a meritat. De acum sunt altul. Multumesc, vă iubesc pe toţi”.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (1)

Daniela ne-a împărtăşit următoarele impresii: “La sesiunea lui Viorel Iuga, în care a vorbit despre Valoare, am reţinut expresia următoare: “Noi suntem o valoare pentru că suntem opera lui Dumnezeu, pentru că avem viaţă veşnică şi pentru că nu avem o oarecare boală sau un anumit lucru”. Mi-a plăcut mult această frază! Din altă sesiune a lui Viorel Iuga, îmi place: “Pot renunţa la orice în lume, dar nu şi la Dumnezeu”. Din predicile lui Samy Tutac am de comentat multe lucruri: “Dacă Dumnezeu îţi pune o viziune, pune-o în practică, Biruinţa este a Domnului! Atunci când oamenii vă critică sau încearcă să vă stingă focul, înseamnă că faceţi ceva semnificativ! Să spun ceva şi din sesiunea lui Veaceslav Sîrbu care mi-a plăcut mult: “Alege-l pe Isus ca fiind eroul tău!” Aceasta expresie cred că o să fie un mottou pentru mine! O să încerc ca în toate lucrurile să îl aleg pe Isus ca fiind eroul meu, modelul meu!” Asta e ceea ce am reţinut mai bine, dar am mai multe însemnări în caiet care o să încerc să le recitesc în fiecare zi în părtăşia mea personală cu Dumnezeu”, ne-a explicat Daniela.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (16)

David ne-a împărtăşit: “De multe ori este greu să rezumi în cuvinte impresiile sau sentimentele pe care le simţi după un anumit timp binecuvântat ca acesta, pentru că cei ce vor citi oricum nu vor înţelege pe deplin aceasta. Conferinţa de Tineret: “Înnoire Spirituală”, spre deosebire de altele m-a impresionat pentru că puteam nu numai asculta şi lua notiţe, ci şi participa la felurite jocuri, campionate, discuţii pe grupe ce crease o atmosfera de tabără, de familie. Am cunoscut tineri noi şi predicatori cu care am avut timp şi să mai discutăm despre anumite lucruri. La fel mi-a plăcut să avem atâţia predicatori şi cântăreţi, atâtea mesaje de încurajare la o Înnoire spirituală… mă face să mă întreb, de ce oare nu au venit mai mulţi tineri? Oare erau ocupaţi cu lucru? Odihna? sau poate puţin îi interesează?… Cel putin ştiu sigur că eu aveam NEVOIE MARE de aceasta conferinţă şi mă bucur mult că am putut fi aici, Slava Domnului pentru revărsare din plin a harului Său măreţ peste copiii Lui. Am simţit aceasta”, ne-a scris David.

conferinţa de tineret înnoire spirituală 2015 (11)Aceasta este doar partea întâi. Am cules multe gânduri şi impresii frumoase despre vorbitori şi mesajele pe care le-au ascultat. Le împărtăşim pe parcurs. Urmăriţi site-ul Uniunii Baptiste şi paginile de facebook pentru a putea asculta Conferinţa în format AUDIO şi VIDEO.

You may also like...