RO / RU

Ziua a 9-a – Ramadan 2015: “Africa de Est: Chemarea macedoneană”

964 vizualizari

Grupurile de creştini şi musulmani tot timpul au fost în conflict de-a lungul generaţiilor.

africa de est

La fel ca şi în Africa de Vest, cele 357 milioane de oameni din Africa de Est au fost exploatate atât de invadatori creştini, cât şi de musulmani. Grupuri creştine şi musulmane au fost implicate în conflicte de-a lungul generaţii.

Islamul a ajuns pentru prima dată în Africa de Est în anul 614, când un grup de refugiaţi musulmani, trimişi de profetul Mohamed, au cerut azil de persecuţia propriului trib Quraysh. Această platformă islamică s-a extins în secolele care au urmat până când islamul a devenit religia dominantă în regiune pentru următorii 1000 de ani. Dar lucrurile se schimbă.

Elias era un misionar în Africa de Est care trăia într-un refugiu aglomerat somalez într-un oraş mare în Cornul Africii. Într-o noapte a fost speriat de vizita neaşteptată a unui şeic somalez pe nume Abdulah – Abad. Elias se întrebă dacă aceasta va fi noaptea în care grupul militant somalez AlShabaab se va răzbuna din nou pe alţi creştini.

De îndată ce Elias a deschis uşa, şeicul a strigat: da sau nu? Sângele lui Isus a plătit pentru păcatele tuturor?
Elias a răspuns cu frică: Da!

Şeicul a răspuns ferm: minţi, apoi a ezitat înainte să spună: “Sângele lui Isus nu poate să ierte păcatele mele.”

Abdul’ Ahad i-a spus lui Elias despre violenţele produse în războiul din Mogadishu. Apoi bătrânul şeic a început să tremure şi să plângă. “Am nevoie de eliberare.” a spus el.

Elias i-a spus, ”dacă tu şi cu mine ajungem să ne punem de acord în această noapte, atunci Dumnezeu te va ierta.”

Bătrânul şeic s-a rugat împreună cu Elias şi a fost Salvat în acea noapte. Înainte să plece s-a întors la Elias şi i-a spus, “când o să te uiţi la mine pe stradă şi o să vezi un musulman cu barbă, să nu îţi fie frică de mine. Trebuie să ştii că în interior suntem goi. Nu îţi fie frică de noi. Noi avem nevoie de Evanghelie.”

“Acesta a fost chemarea mea macedoneană, “a spus Elias. “Nu l-am uitat niciodată.”

Cum putem să ne rugăm?

  • Rugaţi-vă ca mai mulţi din milioanele de creştini din Africa de Est să audă strigătul macedonean al vecinilor musulmani.
  • Rugaţi-vă pentru musulmanii implicaţi în războaie în Somalia şi vecinătate să găsească eliberare în Evanghelia lui Isus Cristos.
  • Rugaţi-vă ca Dumnezeu să îi protejeze pe musulmanii care se întorc la Cristos din camera Africii de Est din casa Islamului.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...