DESCHIDEREA Conferinţei de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015 (FOTO)

1,739 vizualizari

IMG_0345

Am încheiat cu mari emoţii prima seară din cele şase zile dedicate Conferinţei de Tineret: “Înnoire Spirituală” 2015. În rândurile tinerilor participanţilor s-au înscris peste 200 de tineri. Ultimii participanţi sosiţi în prima zi au ajuns în tabără pe la ora 23:00.

Tineri din toate colţurile ţării au avut parte de o zi plină de emoţii şi timp liber. Unii şi-au reîntâlnit vechii prieteni cunoscuţi în alte tabere, alţii au avut ocazia abia să cunoască şi să stabilească noi relaţii de prietenie.

IMG_0346

Pentru cei mai mulţi din ei, preţul plătit pentru a fi parte la această conferinţă a fost enorm. Mulţi din ei au lucrat toată vacanţa ca să îşi adune banii necesari pentru drum şi alte cheltuieli. Alţii au renunţat la joburi ca să înceapă o nouă etapă în viaţa lor cu Dumnezeu. Alţii au primit binecuvântări ca prin vis şi au ajuns să fie parte din cel mai aşteptat eveniment al anului.

IMG_0354

Este greu să descrim mărturiile fiecărui participant, dar vă asigurăm că fiecare a parcurs un drum anevoios şi au plătit un preţ mare pentru a sta şase zile în Cuvântul lui Dumnezeu alături de noi.

Marin este un tânăr student. În această dimineaţă când ne-am întâlnit ne-a împărtăşit cu emoţii că a aşteptat foarte mult să ajungă la această tabără. Prima dată când a auzit de eveniment nu i s-a părut nimic atractiv, dar pe urmă a început să se documenteze şi a spus vreau să merg neapărat. A lucrat şi a făcut eforturi mari ca să adune banii necesari pentru a participa la Conferinţă. Ne-a spus că Dumnezeu a răspuns la rugăciunile lui în ultima clipă şi a rămas impresionat cum toate lucrurile s-au aranjat. Doar cu câteva zile înainte de startul conferinţei, Marin aflase că nu a fost înscris de prieteni în lista participanţilor. Speriat că nu mai are loc în listă a contactat pe cineva din staful evenimentului. Dumnezeu a rezolvat şi cu locul de participant, la fel ca şi cu banii. Dumnezeu e măreţ şi merită toată lauda.

IMG_0350

Irina de un an lucrează peste hotare. În Anglia, unde lucrează momentan frecventează o Biserică rusă, unde sunt puţini tineri. Acum se află în Moldova în concediu şi când a văzut anunţurile pe facebook legat de tabără şi-a spus că vrea neapărat să meargă. Şi-a dorit mult să fie parte la acest eveniment, dar parcă toate lucrurile îi stăteau împotrivă. Dumnezeu i-a trimis oamenii necesari în cale care să o încurajeze, iar astăzi plină de entuziasm nu înceta să exclame că Dumnezeu i-a făcut o mare surpriză transformând dorinţa de a fi cu tinerii în această tabără în realitate:

“Nu am fost niciodată în această tabără şi după un an în străinătate îmi era atât de dor să petrec timp cu tinerii, să am părtăşie cu fraţii şi surorile mele de acasă. Înainte să ajung aici, credeam că vor fi căsuţe dărăpănate din lemn, dar aici e aşa de frumos, aer atât de curat şi atâţia oameni frumoşi. Domnul e un Tată atât de bun”.

IMG_0366

Doina vine tocmai de la sud şi niciodată nu a mai plecat singură la aşa distanţă mare de casă. Fiind ghidată la telefon de unul din organizatorii evenimentului a ajuns la timp în tabără şi a exprimat: “NU ştiam că e aşa departe de staţie, dar Domnul m-a ajutat. Chiar nici nu aveam idee cum să ajung din Chişinău, la Vadul lui Vodă, sunt pentru prima dată aici, dar înainte să găsesc autobuzul spre tabără m-am rugat şi Domnul aşa de exact mi-a ghidat paşii şi nu m-am rătăcit”, a împărtăşit Doina.

IMG_0361

Participantul surpriză este Dani. Vine din Râmnicul Vâlcea, România. A ajuns pe la ora două dimineaţa în Tabăra “Brăduleţ” ghidat de un taximetrist. A auzit de Conferinţa de tineret cu titlul: “Înnoire Spirituală” de pe internet şi a aflat mai multe detalii de la liderul de tineret pe Comunitatea Orhei, Alexandru Catană. A parcurs peste 600 de km pentru a fi alături de noi şi mâine cu siguranţă vom afla mai multe din povestea lui.

DSC09716

După toate procedurile necesare, tinerii au avut parte de timp frumos în părtăşie, competiţii sportive. Timpul de închinare a fost condus de grupul de laudă a Bisericii “Doxa Deo” din Chişinău, iar prima sesiune a avut în calitate de vorbitor episcopul Uniunii Baptiste din Moldova, Ion Miron.

DSC09717

Vă invităm să urmăriţi o galerie FOTO, iar în scurt timp accesaţi secţiunea Anul Înnoirii Spirituale pentru a asculta mesajele în format AUDIO.

IMG_0348

Cu mai multe detalii revenim pe parcurs.

You may also like...