Conferinţa anuală a Comunităţii Cahul: “Suferinţă, integritate şi evanghelizare personală”

5,281 vizualizari

IMG_8549

Peste o mie de creştini şi-au dat, vineri, 31 octombrie, întâlnire la Biserica Baptistă din Colibaşi. Motivul acestei întâlniri grandioase a fost cea de-a doua conferinţă anuală de creştere spirituală a Comunităţii Cahul din cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova (UBCEB).

Prima sesiune a fost susţinută de unul din prietenii fideli ai Comunităţii Cahul, pastorul Bill Mulet din SUA. Invitatul de peste ocean a vorbit despre: “Suferinţa – binecuvântare sau blestem”. Un creştin autentic va reuşi să treacă triumfător prin suferinţă. Pastorul Bill Mulet a împărtăşit una din experienţele sale dramatice şi cum Domnul l-a vindecat de cancer. Mesajul său a încurajat participanţii de toate vârstele să caute mângâierea şi vindecarea în dragostea Domnului Isus.

IMG_8557

Cel de-al doilea subiect, prezentat de pastorul şi deputatul, Valeriu Ghileţchi a fost un îndemn: “Fii integru”. Ultima sesiune a fost o provocare la acţiune. Pastorul Seth din SUA a explicat necesitatea practicării Evanghelizării personale.

DSC00221-1024x768

Atmosfera conferinţei a fost completată de programul deosebit pregătit de corul şi orchestra bisericii din Colibaşi şi grupul de laudă şi închinare a bisericii din Vadul lui Isac.

IMG_8532

Evenimentul tinde să fie o tradiţie şi are drept scop restartarea creştinilor din zonă din punct de vedere spiritual, pentru a contribui la proclamarea Evangheliei şi răspândirea Împărăţiei lui Dumnezeu.

Potrivit pastorului responsabil de Comunitatea Cahul, Andrei Ciobanu, ideea de a aduna toţi creştinii din regiune o dată pe an la închinare, părtăşie şi studiu intensiv a apărut atunci când s –a întors din Italia. După un an de tratamente şi încercări, departe de casă, şi-a găsit bisericile păstorite cu multă dragoste de-a lungul timpului, într-o moleşală profundă.

“După mărturiile de anul trecut, am convingerea că asemenea evenimente contribuie la încurajarea creştinilor, provocarea lor la o trăire autentică în Domnul Isus şi la mărturisirea Evangheliei. Anul trecut, după sesiunea episcopului UBCEB, Ion Miron despre dărnicie, una din bisericile care au participat s-au întrebat: „Dar noi de ce nu ne susţinem financiar păstorul nostru?”. Şi de atunci au decis lunar să îşi slujească pastorul cu un ajutor financiar. Este frumos şi importat să fim împreună, să învăţăm împreună, să avem aceiaşi viziune şi gândire în trăirea noastră creştină. De aceea am decis să avem anual această conferinţă pentru comunitatea noastră”, ne explică fratele Andrei Ciobanu.

IMG_8538

Despre necesitatea şi importanţa unui asemenea eveniment la nivel de comunitate am discutat şi cu fratele Mihai Caraivan. Potrivit dânsului:

“Necesitatea unui asemenea eveniment este indiscutabilă. Este o întâlnire vitală pentru bisericile noastre, în mod deosebit pentru cei din bisericile mici. Atunci când suntem izolaţi în colţişorul nostru, tindem să ne descurajăm, să fim depresivi, să ne pierdem nădejdea. Asemenea întâlniri sunt un motor de încurajare. Anume în asemenea context putem vedea cum Dumnezeu lucrează la scară largă. Putem înţelege mai bine cum Domnul Isus îşi vede biserica la nivel mondial, cum creşte, cum se dezvoltă continuu prin diverse lucrări”, susţine fratele Mihai Caraivan.

IMG_8507

Conferinţa anuală de creştere spirituală a Comunităţii Cahul se află la a doua ediţie. Aceasta este deja un eveniment tradiţional pe agenda de toamnă a comunităţii.

You may also like...