Seminarul de ucenicie: “Ea se va numi femeie” a adunat 300 de femei la Bălţi

1,581 vizualizari

_MG_0061

Peste 300 de femei din Comunitatea de Bălţi, au petrecut Ziua Îndrăgostiţilor din 2015 în Casa Domnului. Motivul pentru care şi-au dat întâlnire la Biserica “Emanuel” din Bălţi pe 14 februarie, a fost seminarul de ucenicie: “Ea se va numi femeie”, care se desfăşoară în aecastă perioadă în toate comunităţile din cadrul Uniunii Bisericilor Evanghelice Baptiste din Republica Moldova.

În mot tradiţional, evenimentul a început cu un moment de laugă şi închinare încheiat cu rugăciune de bincuvântare condusă de pastorul bisericii locale, Constantin Cheptea.

Cu un mesaj din partea Domnului în deschiderea seminarului, a venit pastorul responsabil de Comunitatea Bălţi, Petru Legcun. Oferind drept exemplul femeii samaritence din Ioan 4, pastorul Petru Legcun, a îndemnat surorile să transmită mai departe tot ce au primit prin Cuvântul lui Dumnezeu.

_MG_0004

“La fel cu femeia samariteancă, atunci când a cunoscut în Domnul Isus pe Mântuitorul lui Israel, a alergat într-un suflet în cetate să răspândească vestea tuturor samaritenilor, la fel şi noi în vremurile noastre trebuie să răspândim Vestea Bună. Dacă aţi cunoscut Adevărul, prin care aţi devenit slobozi, spuneţi şi altora”, a punctat Petru Legcun.

Sora responsabilă de Departamentul surori UBCEB, Eugenia Podoleanu a prezentat primul studiu introductiv cu titlul: “Ea se va numi femeie”, după care participantele s-au bucurat de o părtăşie dulce la o pauză de ceai.

_MG_0039

În cea de-a II-a parte a seminarului, cele 300 de femei au fost divizate în două grupuri unde au studiat relaţia de soacră-noră. Alături de Eugenia Podoleanu, echipa de lucru în această vizită a fost formată din: Mariana Dubceac, Zinaida Cibotărică şi Maia Tudosoi.

_MG_0100

Seminarul de ucenicie: “Ea se va numi femeie” la Bălţi s-a încheiat cu o sesiune de împărtăşire a impresiilor şi principiilor învăţate la timpul petrecut în grupe.

Amintim că startul seminarelor de ucenicie pentru femei a fost dat pe 18 ianuarie 2015, în Comunitatea Hînceşti. Următoarele întâlniri pentru femei din agenda echipei surori UBCEB, se vor desfăşura în următoarele localităţi:

1. Comunitatea Bugeac: Biserica Ciadîr-Lunga, sâmbătă, 28 februarie, ora 10:00-15:00
2. Comunitatea Transnistriană: Biserica din or. Tiraspol, sâmbătă, 21 martie, ora 10:00-15:00
3. Comunitatea Chişinău: Biserica “Betania”, sâmbătă, 4 aprilie , ora 10:00-15:00

 

You may also like...