Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Trăind cu entuziasm pentru Dumnezeu”

“Sarea este bună; dar dacă sarea îşi pierde puterea de a săra, cu ce îi veţi da înapoi puterea aceasta? Să aveţi sare în voi înşivă…”
Marcu 9:50

iStock_000002946242Large-1024x738

Columb a fost numit nebun fiindcă a decis să navigheze oceanul necartografiat încă… Martin Luther a fost numit nebun fiindcă a îndrăznit să sfideze ierarhia religioasă înrădăcinată a timpului său. Patrick Henry a fost considerat nebun când a ţipat: “Daţi-mi libertatea sau daţi-mi moarte!”

George Washington a fost considerat nebun când a decis să continue războiul după iarna la Valley Forge, când mii dintre oamenii lui au murit şi alte mii au dezertat, lăsându-l numai cu o mână de oameni. Am devenit prea sofisticaţi şi respectabili ca să mai fim numiţi nebuni în generaţia noastră. Creştinismul a devenit atât de respectabil şi de convenţional încât este deja insipid. Sarea şi-a pierdut puterea de a săra…

Slavă Lui Dumnezeu că lumea ne-a găsit pe noi, creştinii, destul de periculoşi ca să ne numească nebuni, în aceste zile când materialismul şi secularismul zdrobesc lumea. Mulţumesc Lui Dumnezeu că mai există dintre aceia care îşi sacrifică timpul, talentele, poziţia socială şi locurile de muncă şi care apucă orice oportunitate de a sluji Împărăţiei Lui Dumnezeu.

Rugăciunea zilei:

Pune în mine, Doamne Isuse, acelaşi gust care au arătat ucenicii când trăiau atât de entuziasmaţi pentru Tine.

Sursa: Billy Graham.org