Peste 500 de creştini mijlocesc pe genunchi în oraşul Cercasî, Ucraina

2,475 vizualizari

mo63În tumultul şi teroarea semănată de protestele în masă, violenţele şi prezenţa masivă a soldaţilor ruşi pe teritoriul Ucrainei, a trezit mireasa lui Cristos la veghere. După cei din Harcov, pe genunchi au stat şi locuitorii oraşului Cercasî. Peste 500 de creştini, de toate vârstele s-au adunat la ora 18:00 în scuarul Catedralei ca să ceară pace şi protecţie pentru Ucraina.

Aproximativ 500 de reprezentanți a diferitor biserici din Cercasî s-au adunat la orele 18:00 în scuarul Catedralei ca să se roage pentru pace în Ukraina.

Cei veniți acolo s-au rugat lui Dumnezeu în diferite limbi, ca El să intervină în situația socio-politică din Ukraina și să nu permită să izbucnească război. Unii își spuneau rugăciunea printre lacrimi, alții ridicau mâinile spre cer, cu zâmbete pe față. De asemenea, creștinii au cântat împreună  „Боже, я молю за Україну” (“Doamne, eu mă rog pentru Ukraina”).

Prin toată Ukraina a fost lansată inițiativa ca oamenii să iasă în locurile publice ale orașelor și să se roage, plecați pe genunchi, pentru țara noastră.

“Probabil, ne vom strânge pentru rugăciune zilnic dimineața sau seara. La moment nu avem alte opțiuni, decât să apelăm la Dumnezeu. Doar nu ne vom lupta cu Rusia, ei ne sunt frați de sânge. Nu ne dorim război, nu ne dorim jertfe de vieți omenești. Deci, apelăm la Dumnezeu, care este Atotputernic!” – a spus pastorul bisericii  „Grație”, Vladislav Evtușenko.

La acest eveniment a participat și Petru Cerneavschii, unul dintre cei mai cunoscuți activiști ai orașului.

You may also like...