Ştiri interne

Sărbătoare Secerișului 2013 la biserica „Isus Salvatorul”

DSC_6044Nici ploaia, nici vremea rece de afară nu a împiedicat membrii şi prietenii bisericii „Isus Salvatorul” să vină la Sărbătoarea Secerişului 2013. Anual, acest eveniment umple curtea sau casa de rugăciune cu tineri, copii, adulţi şi bătrâni pentru un singur scop: Să mulţumească bunului Dumnezeu pentru darurile Lui nespus de frumoase.

Duminică, 15 septembrie biserica „Isus Salvatorul” a îmbrăcat haina de sărbătoare şi timp de patru ore prin mesaje, cântări şi rugăciune a lăudat şi mulţumit lui Dumnezeu pentru toate darurile Lui de mâncare din acest an. Decorul bisericii era o confirmare clară a bunătăţii şi milei Domnului exprimate prin roadele pământului.

Cel mai frumos şi special element al acestei sărbători este faptul că ea îi aduce pe toţi acasă. Pe lângă faptul că ne pleacă inima pe genunchi în mulţumire, la această sărbătoare toate familiile se adună împreună şi cei patru pastori ai bisericii se străduie să fie toţi acasă. Ba mai mult, la Seceriş 2013, cum este numit în mod tradiţional, a fost prezent şi unul din primii pastori ai bisericii „Isus Salvatorul”, Victor Popovici.DSC_6587

Pentru încununarea sărbătorii, am avut şi un oaspete de suflet, din Moldova de peste Prut. Pastorul Viorel Candreanu din Ipoteşti, a predicat din Geneza 26, despre binecuvântarea lui Isaac. Pe un pământ străin, Dumnezeu a dat rod însutit lui Isaac şi prin binecuvântarea lui cu bogăţii a băgat frica în filisteni. Îndemnul pastorului a fost să rămânem credincioşi Domnului precum Avraam şi Isaac şi să ne ferim de lucrurile filistenilor care ne ispitesc să ne piardă.

Sala ca de obicei a fost arhiplină, iar pentru mulţi cele aproape patru ore de închinare au zburat prea repede în veşnicii. La încheierea sărbătorii toţi au împărtăşit gânduri şi bucurii la o masă de dragoste în curtea bisericii.

Mai multe despre această sărbătoare frumoasă, lăsăm să vă povestească imaginile foto, iar mai târziu vom reveni şi cu mesaje audio pentru zidirea şi îmbărbătarea dvs.

Autor: Doina Bejenaru

Foto: Andrei Vasilița